ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Grisen ska göra bilismen grönare

Jenny Sköld · 20 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Oljebranchens senaste hopp i en tid där klimatförändringarna blir allt mer synliga sätts till grisarna. Genom att använda grisfett i dieselproduktionen vill ett av världens största oljebolag ConocoPhillips och livsmedelsgiganten Tyson Food producera ett miljövänligare dieselalternativ, skriver brittiska BBC. – Den nya dieseln kommer att ha lägre koldioxidhalt, vara helt fri från sulfater, vilket har så många positiva effekter på miljön, säger Geoff Webster i en intervju med BBC.Om två år räknar ConocoPhillips med att djurdieseln kommer att utgöra 3 procent av deras totala dieselproduktion. Det färdigprocessade djurfettet kommer från Tyson Foods anläggningar. Nu återstår bara diskussionen med vegetarianer och människor som av religiösa skäl inte befattar sig med griskött.– Köttindustrin ansvarar för större utsläpp av växthusgaser än alla bilar, lastbilar och flygplan tillsammans. Lösningen på klimathotet är naturligtvis inte att fylla energislukande bilar med kvarlevorna från plågade djur, skriver djurrättsorganisationen PETAA i ett uttalande.

Enligt BBC kommer det bli omöjligt för de amerikanska konsumenterna att avgöra om dieseln är gjord på gris eftersom grisdieseln blandas upp i den övriga dieseln.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro