ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Grönt batteri laddas med 440 miljoner

Patrik Persson · 20 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
Batteriet är som nytt i upp till tre år och kan laddas till 80 procents effekt på en halvtimme, enligt Christina Lampe-Önnerud.

Batteriet är som nytt i upp till tre år och kan laddas till 80 procents effekt på en halvtimme, enligt Christina Lampe-Önnerud. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Batteritillverkaren Boston-Power får motsvarande 440 miljoner kronor som ska användas för att skruva upp tillverkningen av grundaren Christina Lampe-Önneruds Svanenmärkta batteri. Pengarna kommer från Wallenbergstiftelsens förvaltningsbolag Foundation Asset Managemet (FAM).– Jag är väldigt tacksam och glad över FAM:s investering, de kan tillföra andra perspektiv på det här med sin kunskap och sitt kunnande, säger Boston-Powers grundare och vd Christina Lampe-Önnerud.Det har gått drygt fyra år sedan Christina Lampe-Önnerud bestämde sig för att ta fram ett alternativ till de existerande batterierna, som hon ansåg hade för kort livslängd och för lång laddningstid. Nu har Boston-Power fabriker i både Kina och Taiwan, som ska byggas ut med hjälp av pengarna från FAM. Och i slutet av 2008 slöt Boston-Power avtal med Hewlett-Packard om att batterier med företagets battericell Sonata ska finnas som tillval i HP:s datorer från och med början av året.Även om det till en början bara är HP som använder battericellen hoppas  Christina Lampe-Önnerud på fler kunder under året. Och laptop-batterier är inte den enda möjliga applikationen för Sonata.– Vi har även tittat lite mot fordonsindustrin och vad vi skulle kunna göra där, men det finns inga gränser för vad Sonata skulle kunna användas till. The sky is the limit, så att säga, säger Christina  Lampe-Önnerud.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrik Persson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro