ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Grönt ljus för "designat" syskon

Jenny Sköld · 28 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Helena och Fredrik Richardson har väntat ett år på beskedet om att deras fyraårige son kan räddas av ett gentestat syskonembryo.

Helena och Fredrik Richardson har väntat ett år på beskedet om att deras fyraårige son kan räddas av ett gentestat syskonembryo. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Familjen Richardson, som ansökt om att på konstgjord väg skaffa ett friskt barn för att kunna bota sin svårt sjuke son, har nu fått klartecken från Socialstyrelsen.

- En sten har fallit från mitt bröst, säger pappan Fredrik Richardson till TT.

Parets äldste son drabbades för en tid sedan av märkliga symptom. Inom en kort tidsperiod förlorade han syn, hörsel och förmågan att röra sig och är i dag svårt multihandikappad.

Läkarna upptäckte att sonen burit på ett anlag som han ärvt av sina föräldrar och som givit upphov till en ovanlig ämnesomsättningssjukdom. Senare fick föräldrarna veta att deras andra, friska son bär på samma anlag och att sjukdomen sannolikt kommer att bryta ut om han inte får hjälp av ett friskt syskon.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro