ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Grundare av King, Klarna och Skype bakom ny foto-app

Sofia Clason · 7 Jun 2017
Uppdaterad 7 Jun 2017
Prions grundare Fredrika Bernadotte och Tobias Brander.

Prions grundare Fredrika Bernadotte och Tobias Brander. Foto: Pressbilder, Prion


Bilddelnings-appen Prion avslöjar sina hemliga investerare – och det är inga dåliga namn.

klar

Artikellänk är kopierad

Prion är foto-appen att hålla koll på framöver. I alla fall om vi ska tro tre av Sveriges tyngsta investerare; Skype-grundaren Niklas Zennström, Klarnas vd och grundare Sebastian Siemiatkowski och Sebastian Knutsson som är en av grundarna till spelbolaget King. Tillsammans har de svenska tech-giganterna investerat 2,4 miljoner kronor i utvecklingen av appen, skriver Prion i ett pressmeddelande.

Investeringen gjordes redan 2016 men har hållits hemligt fram tills nu. Det är första gången som de tre affärsjättarna gått ihop för en gemensam investering och enligt investerarna finns det stor potential i appen.

Det svenska teknikbolaget Prion skriver att de utvecklat appen för att göra det enkelt att dela, kommunicera och samla bilder privat. Barnversionen av appen, Prion Kids, har under hösten testats på förskolor. Målet med Prion Kids är att vara en plattform för familjer och förskolor att dela privata barn- och familjebilder på.

”Jag och min fru är själva småbarnsföräldrar och kan verkligen relatera till att man vill dela olika privata bilder med olika personer inom sin familj, vänskapskrets och förskola. Det behovet och grundarnas enorma drivkraft gjorde att jag ville investera i Prion”, skriver Sebastian Siemiatkowski, grundaren av Klarna, i pressmeddelandet.

King-grundaren Sebastian Knutsson skriver också positivt om investeringen.

”Jag ser behovet av Prion och potentialen i hur den kan spridas och bli riktigt stor och jag gillar teamet. Det var en bra kombination för mig som är väldigt intresserad av spel och konsument-appar”.

Förra veckan gick Sebastian Knutsson även in med 50 miljoner kronor i Norrskens nya fond och har tidigare investerat i andra konsumentappar via sitt riskkapitalbolag Sweet Capital, skriver DI idag.

Enligt Fredrika Bernadotte, vd och medgrundare av Prion kunde de inte ha tänkt sig bättre investerare.

”Med deras breda och framgångsrika erfarenhet har vi en riktigt bra grund för att ta Prion vidare i Sverige och internationellt”.

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Clason
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro