ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Grym grafik i nya Playstation 3"

Dag Enander · 20 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
– Tjejers största fördel i spelvärlden är att många killar underskattar vår förmåga. Angelica Norgren, som har spelat tv-spel i 15 år. 

– Tjejers största fördel i spelvärlden är att många killar underskattar vår förmåga. Angelica Norgren, som har spelat tv-spel i 15 år. 


Pricerunners panel: Blu-ray-tekniken spöar dvd

klar

Artikellänk är kopierad

PRICERUNNER På fredag släpps den omtalade spelkonsolen i svenska butiker – och den får toppbetyg av testpanelen. – Jag kommer att tillbringa många timmar med Playstation 3, säger Patrik Andersson. 

Vid lanseringen av Playstation 3 i USA utbröt skottlossning i köerna – alla ville ha den svarta dyrgripen. Så illa lär det inte gå på fredag när spelkonsolen når svenska konsumenter.  Drygt 40 000 enheter kommer att släppas vid den nordiska lanseringen. 

Men vad är så speciellt med Playstation 3 och möjligheten att spela Blu-ray-skivor? Pricerunners testpanel tillbringade ett antal timmar med den nya spelkonsolen och här är deras omdömen.

– Grafiken är riktigt smaskig. Med Blu-ray blir allt otroligt snyggt och detaljerat, säger Angelica Norgren.

– Det är en äkta multimediemaskin. Med full HD-tv är den maximala skärpan en ren njutning, säger Patrik Andersson. – I en del spel är det mest grafiken som lockar. Och att spela spel som ”Resistance: Fall of man” utan mus och tangentbord är tråkigt, säger John Angelmo medan trion gör sitt bästa för att slå varandra i de testade spelen. 

Ett 30-tal speltitlar kommer att finnas på marknaden vid lanseringen och själva spelkonsolen kostar från 6 278 kronor.

Resistance: Fall of man ••••Kommentar: ”Snygg grafik, men skiljer sig inte så mycket från gamla shoot’em-up-spel. Borde spelas med mus och tangentbord. Roligt att spela med flera spelare. Bra variation på vapenarsenalen.” Billigast: 518 kronor (Elgiganten Online) Dyrast: 689 kronor (Playzone)

F1 Championship edition •••• Kommentar: ”Extremt realistiskt. Ett grymt formel 1-spel med bländande grafik och ljud. Jag gillar inte bilspel, så det här var inte kul.” Billigast: 548 kronor (Elgiganten Online)Dyrast: 689 kronor (Playzone)

Genji: Days of the blade••• Kommentar: "Snyggt och coolt, ’Flying daggers’-känsla! Kanske lite enformigt i långa loppet. Vackert men inget speciellt.”Billigast: 548 kronor (Elgiganten Online) Dyrast: 689 kronor (Playzone)

Motorstorm •• Kommentar: ”Vem gör ett bilspel utan lokalt flerspelarstöd? Jättemiss att det bara går att spela flera spelare on-line. Annorlunda, spännande miljöer och roliga fordon.” Billigast: 554 kronor (Spelbutiken) Dyrast: 638 kronor (Komplett)

Blu ray i ett nötskal

Vad är Blu-ray? Blu-ray är nästa generations format för optiska skivor som är utvecklat för att göra det möjligt att skriva, skriva om, lagra och spela upp HD-innehåll. Blu-ray-tekniken baserar sig på användandet av en violett-blå laser, som till skillnad från röd har en kortare våglängd och alltså gör det möjligt att lagra binär data med en högre täthet. En 50 gigabytes Blu-ray-skiva rymmer 77 gånger mer information än en cd och sex gånger mer information än en dubbelsidig dvd – det betyder att 15 000 musiklåtar får plats på en enda skiva! Utan lagringskapaciteten hos Blu-ray skulle det inte vara möjligt att erbjuda de storslagna och enormt detaljrika högupplösta spel- och filmupplevelserna som finns till Playstation 3.

klar

Artikellänk är kopierad

Dag Enander
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro