ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Grym koslakt chockade i tv

Metro · 15 Jun 2011
Uppdaterad 16 Jun 2011

Export av levande boskap till Indonesien blev för mycket. Australiens regering inför exportstopp.

klar

Artikellänk är kopierad

Bilderna på hur djur behandlas på indonesiska slakterier blev för mycket. Nu har Australien stoppat exporten av levande boskap efter ett tv-program som chockade tittarna.

Filmsekvenserna från slakterierna visade djur som plågas i flera minuter innan de dör och djur som misshandlas för att tvingas in i slaktfållan. – Mot bakgrund av de bevis som lagts fram har vi beslutat att införa ett ­totalt [export]stopp, sa landets premiärminister Julia Gillard.

Exportstoppet gäller tills de indonesiska slakterierna kan visa att de följer internationella djurskydds­regler – Australiens regering räknar med att det kan ta upp till sex månader.

Samtidigt finns inga ­garantier att de kommer att leva upp till australisk standard, bland annat att djuren bedövas i samband med slakt.

Den svenska grenen av djurskyddsorganisationen WSPA, World Society for the Protection of Animals, kräver nu att Australien inför förbud mot ­export av levande djur och utövar påtryckningar mot regeringen.

OBS! Varning för starka bilder i klippet.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro