ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gryningspyromanen anhållen på nytt

TT · 21 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: SCANPIX/Arkiv


klar

Artikellänk är kopierad

Mannen som kallas gryningspyromanen greps av polis under natten till måndagen. Han misstänks för försök till grov mordbrand.

Polisen lämnar inga detaljer kring gripandet, men den 45-årige mannen ska ha gripits strax före klockan tre relativt odramatiskt av en polispatrull i Sandskogen i utkanten av Ystad. Efter förhör beslutade sedan åklagare att anhålla mannen, som misstänkt för försök till grov mordbrand. Det är ännu oklart om han ska ha försökt att tända eld på något bostadshus i Sandskogen, eller om det handlar om något annat objekt.

"Gryningspyromanen" dömdes i januari i år av Ystads tingsrätt till fem månaders fängelse för bland annat hot mot tjänsteman. Han greps i november 2008 i närheten av en nedbränd sommarstuga i Ystadstrakten, men kunde inte bindas till brottet. Han satt också frihetsberövad i ett par omgångar i samband med bostadsbränder i Ystad och Simrishamn förra året och blev i samband med det även utsatt för en kampanj på internet, där hans namn och bild publicerades. I samband med det blev hans egen bostad utsatt för ett brandattentat.

Mannen har tidigare varit dömd till tre års fängelse för försök till grov mordbrand i Dalarna. Han har figurerat som misstänkt vid en lång rad anlagda bränder i Skåne, men inte kunnat bindas till de brotten.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro