ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gryningsräd mot misstänkta bilbrännare i Göteborg

David Peterson · 3 Dec 2018
Uppdaterad 3 Dec 2018

Foto: Leif Peterson


Polisen har utfört gryningsräder mot adresser i Göteborg. Flera personer har gripits misstänkta för inblandning i de omfattande bilbränderna som utfördes i Göteborg i somras.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 13 augusti förstördes omkring 80 bilar runt om i Göteborg. Polisen misstänker att det var en synkroniserad aktion.

Runt Frölunda torg, i västra Göteborg, sattes ett 60-tal bilar i brand. Under hösten har polisen lagt stora resurser på jakten på gärningsmännen.  Bland annat har polisen utfört masstopsning på ett 30-tal män, för att kunna avgöra eventuell inblandning i dåden.

Nu har man nått ett genombrott och på måndagsmorgonen slog polisen i Västra Götaland till mot flera adresser i Göteborg, framför allt mot adresser i Västra Frölunda, rapporterar Göteborgs-Posten.

Totalt 14 misstänkta

– Efter den insatsen vi hade under morgonen så har vi elva personer frihetsberövade. Alla vi letade efter har vi påträffat, säger Christian Nylén, biträdande chef i lokalpolisområde syd till tidningen.

Insats var noga planerade och innefattade ett omkring 60 poliser. Totalt har polisen nu fjorton misstänkta för bilbränderna. Tolv av dem sitter frihetsberövade.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro