ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Grytt: Malmö bättre musikstad än Stockholm

Johanna G Jimenez · 8 Nov 2013
Uppdaterad 8 Nov 2013

Albumaktuella rockveteranen Kajsa Grytt vill ta upp det som skaver i ljuset och som artist gillar hon att försätta sig på svaga isar. Nu kommer hon till Inkonst i Malmö.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Kajsa Grytt är känd för sina brännande texter om livet och kärleken, kvinnlig lust och sexualitet. Det är teman som har löpt som en röd tråd i hennes musik ända sedan tiden i punkbandet Tant Strul på 80-talet. Med den nya skivan fortsätter Kajsa Grytt att undersöka samma teman, men nu som femtioårig rockikon. Den taggiga och storslagna ”Jag ler, jag dör” är resultatet av ett nära samarbete mellan Kajsa Grytt och producentgeniet Jari Haapalainen.

– Det finns så många tabun kring frågor som sexualitet, lust och aggressivitet som är svårsagda för en femtioårig kvinna, och just därför vill jag ta upp dem i ljuset. Jag har alltid velat utforska sådant som skapar en särskild laddning i rummet, säger Kajsa Grytt som först i efterhand insåg att skivan också handlade mycket om ensamhet.

– Jag har alltid skrivit om sådant som sätter mig på lite svag is, som är självutlämnande. Men texterna handlar inte enbart om mig, snarare undersöker jag ensamhet på olika vis, det är något som finns hos oss alla.

Hon gör bara ett fåtal spelningar i höst, och ser fram emot kvällens gig på Inkonst i Malmö.

– Malmö har blivit en väldigt spännande musikstad idag, och med närheten till Köpenhamn är den mycket mer levande än Stockholm, säger Kajsa Grytt.  

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna G Jimenez
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro