ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Guidad tur i taxin

Jenny Andersson · 9 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Hallå där ...

klar

Artikellänk är kopierad

... Hans Nyström vd på Taxi stockholm som erbjuder turister guidade taxiresor för timtaxa.

Har ni för lite kunder, eftersom ni börjat sälja guideturer också?– Nej, men vi fick spontana förfrågningar ut av utländska turister på guidningar och därför tänkte vi satsa på fenomenet. Hittils har vi utbildad över 30 taxichaufförer till Stockhomsguider.

Hur mycket av Stockholm upplever man genom fönsterrutan i baksättet på en taxi?– Hur mycket som helst! Dessutom kan man skräddarsy sin egen guidning och slipper trängas med folk på en sightseeingbuss.

Ni har två standard turer som kostar från 800 kronor, vad får man uppleva för de pengarna?– De klassiska ska hinnas med som slottet, Gamla stan och Drottningsholm. Men ofta har kunderna önskemål om speciallösningar, någon ville bara se all arkitektur i stan.

Varför ska man välja er?– Oftast åker man taxi någon gång under vistelsen och då kan man passa på att ta sig en extra tur. Guidningen blir även mer personlig och du kan ta saker i lugn och ro.

Kan man åka omkring hur länge som helst eller?– Ja, du kan hålla på precis hur länge du vill, vi tar betalt per timme och det brukar landa på mellan 550 och 650 kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro