ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Guide för pedofiler såldes av Amazon

Aron Andersson · 11 Nov 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

"Pedofilens guide till kärlek och njutning". Så heter boken som fram till nyligen gick att köpa hos Amazon.Boken, vars originaltitel är "The Pedophile's Guide To Love & Pleasure", har väckt uppståndelse i USA. Hos Amazon gick den att köpa i digital form till läsplattan Kindle.Bokens produktsida går dock inte att nå för tillfället. Men än så länge dyker boken fortfarande upp i sökresultaten."Detta är mitt försök att göra pedofil-situationer säkrare för sådana ungdomar som hamnar i dem, genom att etablera vissa regler för de vuxna att följa", stod det i produktbeskrivningen."Jag hoppas att åstadkomma detta genom att vädja till pedofilernas godare sidor, med förhoppningen att om de gör det så leder det till mindre hat och kanske mildare straff om de någonsin åker fast".Amazon själva försvarar dock försäljningen. I ett uttalande skriver de följande: "Amazon stödjer eller förespråkar inte hatbrott, däremot stödjer vi varje individs rätt att själv bestämma vad de köper".

Försäljningen har lett till många ilskna reaktioner, både bland kommentarerna på produktsidan och på bloggar och Twitter. I nyhetsprogrammet "Anderson Cooper 360" deltog Dr. Phil för att diskutera boken.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro