ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Guide: Här har du hela påskens tv

Johanna Cardell · 12 Apr 2017
Uppdaterad 12 Apr 2017
Sana är huvudpersonen i säsong fyra av Skam som har premiär på SVT i helgen.

Sana är huvudpersonen i säsong fyra av Skam som har premiär på SVT i helgen. Foto: NRK


Tröttnat på ägg, godis eller att umgås med familjen. Lugn, det finns mycket att se på både tv och streamingtjänsterna. Metro guidar dig till påskens tv.

klar

Artikellänk är kopierad

Klassisk romantik med Julia Roberts

Titel: ”Notting hill”

Tid: Skärtorsdag 21.30

Kanal: tv3

Ibland vill passar det bäst att se en smårolig romantisk film med Julia Roberts och Hugh Grant. Om den stunden infinner sig på skärtorsdag finns chans att se (eller återse) ”Notting hill”, där den amerikanska filmstjärnan Anna Scott flyr paparazzifotograferna och hamnar i en bokhandel, snart ljuv musik uppstår.

Misslyckad man får ny chans i porren

Titel: ”Veni Vidi Vici”

Kanal: Viaplay

Tid: Skärtorsdag

Den danska filmregissören Karsten Daugaard får sin film sågad och tar jobb på sin svärfars ekologiska grisfarm i Viasats nya tv-serie ”Veni Vidi Vici”. Vännen och producenten Vincent erbjuder honom en väg tillbaka till filmens värld, ett välbetalt jobb, men det visar sig vara inom porrindustrin. Serien som är Viaplays tredje orginalserie beskrivs av kanalen som ”en mans kamp för upprättelse”.

Radikal kamp och kärlek

Titel: ”Guerilla”

Tid: Långfredagen

Kanal: HBO Nordic

Idris Elba är producent och spelar i miniserien Guerilla, som handlar om svartas förtryck i 1970-talets London. Miniserien, som skrivits av Oscarvinnaren John Ridley (”Twelwe years a Slave) handlar om ett ungt kärlekspar vart relation prövas hårt när de bestämmer sig för att frita en politisk fånge och bilda en radikal aktivistgrupp.

Dubbel dans

Titel: ”Let’s dance”

Kanal: TV4 

Tid: skärtorsdag och långfredag 20.00

Dansälskare får sitt lystmäte under påsken. Både på torsdag och fredag tävlas det i ”Let’s dance”, eftersom förra veckans tävling sköts upp på grund av terrorattacken i Stockholm. Torsdagens danser tillägnas personer som varit viktiga för de tävlande. Stina Wollter dansar för sin syster, som tragiskt gick bort i anorexia.

Sommarkänslor med Håkan

Titel: Håkan Hellström på Ullevi 2016

Tid: 21.30 Långfredag

Kanal: SVT1

I somras gjorde Håkan Hellström två spelningar på Nya Ullevi i hemstaden Göteborg. Nu får alla som missade konserten då chans att se en av dem på tv och kanske ladda inför sommarens konsert? Förutom 70000 i publiken har Håkan sällskap på scenen av bland andra Miriam Bryant, Seinabo Sey och Sven-Bertil Taube.

Jakten på nästa superstjärna fortsätter

Titel: ”Self made”

Tid: Långfredag

Kanal: Kanal 5

Veckans åtta mest populära bidrag från goselfmade.com tävlar i veckofinalen i ”Self made”. Programmet är ännu i auditionfasen och de artister som vinner sina veckofinaler går vidare till nästa fas i tävlingen som inleds 28 april.

Sandler i ny nittiotalskomedi

Titel: ”Sandy Wexler”

Tid: Långfredag

Kanal: Netflix 

I komedin ”Sandy Wexler” spelar Adam Sandler en manager åt folk inom showbiz i 1990-talets Hollywood. Problem uppstår när den excentriske managern blir kär i sin nya klient, den talangfulla sångerskan Courtney Clarke (Jennifer Hudson).

Skam ur Sanas perspektiv

Titel: ”Skam”

Tid:Påskafton

Kanal: SVT Play

Det känns som en avlägsen dröm, men för bara några månader sedan pratade halva Sverige tvångsmässig norska. Nu är det dags igen. I fjärde, och vad som sägs vara sista, säsongen är det Sana som är huvudperson. Äntligen får vi reda på mer om beefen mellan henne och Jamila. Serr!

Nordic noir med skratt

Titel: ”Fallet”

Tid: svt1 21.00

Kanal: Långfredag 

Nordic noir-genren får ett skrivat tillskott i kriminalkomediserien ”Fallet”. Den misslyckade svenska polisen Sophie Borg (Lisa Henni) utreder ett makabert mord på en brittisk medborgare i den lilla orten Norrbacka. Hon får hjälp av den brittiske kriminalkommissarien Tom Brown (Adam Godley), som också har haft problem med att utföra sitt arbete på ett tillfredsställande sätt.

VM i anrik brittisk sport

Titel: Snooker-VM

Tid: Påskafton 11

Kanal: Eurosport

Det är åter dags för VM i snooker. Under 17 dagar gör världens bästa spelare upp i den eleganta sporten där det handlar om att vinna flest frames och kanske få till ett century break för att vinna publikens gunst och lite extra fickpengar. Kommentatorn Kim Hartmann är en citatmaskin som gör det värt att lära känna sporten. Förra året tog Mark Selby hem pokalen i anrika Crucible theatre i Sheffield. 

Falskt anklagad i Romarriket

Titel: ”Ben-Hur”

Tid: Streamas nu

Kanal: C More

Lew Wallace roman har filmatiserats fem gånger, men den mest kända versionen av Ben-Hur är den med Charlton Heston 1959. I den senaste versionen av mastodontfilmen spelas Judah Ben-Hur av Jack Huston. Hämnd, blod, äventyr och romare är det gott om i filmen om mannen som blir falskt anklagad för förräderi och gör allt för att rentvå sitt namn. 

Fullspäckad action i öknen

Titel: ”Mad Max: Fury road”

Kanal: C more 

Tid: Streamas nu

För de som vill slappa framför supermaxad action i två timmar är ”Mad Max: Fury road” ett bra alternativ. Mad Max (Tom Hardy) blir tillfångatagen av skurken Immortan Joe och dras in i ett flyktförsök med den stenhårda Imperator Furiosa (Charlize Theron). 

Sista avsnittet med tjejgänget

Titel: ”Girls”

Tid: Annandag påsk

Kanal: HBO Nordic 

Under fem år har vi fått lära känna Hannah, Shoshanna, Marnie och Jessa och deras mer eller mindre dysfunktionella liv. Men nu är det slut. Vänskapen tjejerna emellan är minst sagt skakig och frågan är om det går att laga. Och kommer Hannah lämna staden och börja ett helt nytt liv? 

Boxare kämpar för familjen

Titel: ”Southpaw”

Tid: Annandag påsk

Kanal: Netflix

Boxaren Billys liv slås i spillror och vägen tillbaka till karriären och familjen är lång. Jake Gyllenhaal är i sitt livs form i rollen som fighter i boxardramat ”Southpaw”.

Kul för hela familjen

Kanal: TV3

Titel och tid: ”Ice Age – Skärtorsdag 18.00”

”Ice Age 2 – Långfredag 18.15”

”Ice Age 3: Det våras för dinosaurierna – Påskafton 19.40”

”Ice Age 4: Jorden skakar loss – Påskdagen 19.20”

Samla familjen och se filmerna om hur Mammuten Manfred, den sabeltandade tigern Diego och sengångaren Sid hanterar den annalkande istiden. Garanterad skrattfest för både barn och vuxna.

Kommer de saknade tillbaka?

Titel: The Leftovers

Kanal: HBO Nordic

Tid: Annandag påsk

Tredje och sista säsongen av ”The Leftovers” drar igång på annandag påsk. Kanske får vi svar på vad som hänt med de saknade. Kanske väcks ännu fler frågor. 

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Cardell
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro