ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Guide: Händelserna du inte får missa i Stockholm, Göteborg och Malmö i sommar

Anna Åslund · 15 Jul 2018
Uppdaterad 15 Jul 2018
Den 31 juli spelar Justin Timberlake på Friends Arena i Stockholm.

Den 31 juli spelar Justin Timberlake på Friends Arena i Stockholm. Foto: IBL/Shutterstock.


Film under bar himmel, Oktoberfest, festivaler mitt i stan och en Justin Timberlake-konsert. Sommaren i Stockholm, Göteborg och Malmö innehåller många höjdpunkter och Metro guidar dig till eventen du inte får missa och gratisaktiviteterna du borde prova på.

klar

Artikellänk är kopierad

Det här händer i Stockholm

Se film under bar himmel

Utomhusbion i Rålamshovsparken har blivit något av en sommartradition i Stockholm. Mellan den 15-19 augusti arrangerar Stockholms filmfestival kostnadsfri bio under stjärnorna. Årets tema är 90-tal och filmerna som visas är Wild at heart, Pianot, Fucking Åmål, Prinsessan Mononoke och Terminator 2: Domedagen.

Skrik dig hes till dina Abba-favoriter på sing-a-long

Tio år efter att succéfilmen Mamma mia hade premiär så är det dags att återvända till Grekland i uppföljaren Mamma Mia! Here we go again, som har premiär den 20 juli. Den 20 och 22 juli arrangerar Bio rio Mamma mia sing-a-long där du får sjunga och dansa hur mycket du vill. Kvällen avslutas med en visning av den nya Mamma mia-filmen.

Fansen har fått längta efter en Mamma Mia-uppföljare i tio år.
Fansen har fått längta efter en Mamma Mia-uppföljare i tio år.

Se dina favoritartister på Gröna lund

I år hålls över 70 konserter på Gröna lund och under sommaren har du chansen att pricka in några av de allra bästa. Billy Idol, Molly Sandén, Goo goo Dolls, Lena Philipsson, Thåström, Säkert! Och Europe är bara några artister som är en del av det fullspäckade konsertschemat i juli och augusti.

Dansa till Justin Timberlake

Han släppte sitt efterlängtade album i februari i år och fansen jublade. Efter att ha sålt över 450 000 konsertbiljetter i USA kommer nu Justin Timberlake till Europa med sin Man of the woods-turné och den 31 juli spelar han på Friends Arena.

Justin Timberlake släppte albumet Man of the woods tidigare i år. Foto: IBL.
Justin Timberlake släppte albumet Man of the woods tidigare i år. Foto: IBL.

Besök Putte i parken mitt i stan

Den 27-28 juli förvandlas Kungsträdgården till ett festivalområde när Putte i parken kommer på besök. Med artister som Mimi Werner, Py Bäckman, Dotter och Lilla Namo kan du räkna med ett ordentligt drag. Festivalen är gratis och hölls för första gången 2008 i Karlskoga. De jobbar hårt för mångfald och vill vara en inkluderande mötesplats för alla.

Upptäck stan genom stadsvandring

Idag är Östermalm Stockholms dyraste stadsdel, men hur var det att leva här för några hundra år sedan när det var fattigt och smutsigt? Och vad hände egentligen när Bellman blev förälskad i Ulla Winbladh ute på Djurgården? En guidad stadsvandring genom någon av Stockholms stadsdelar är ett ypperligt sätt att lära känna staden bättre en varm sommardag.

Upptäck Stockholm genom en stadsvandring. Foto: Unsplash.
Upptäck Stockholm genom en stadsvandring. Foto: Unsplash.

Träna gratis hela sommaren

I över 35 år har Friskis och svettis erbjudit gratis parkträning för alla Stockholmare. I år hålls träningspassen i Rålambshovsparken och på Skarpnäcksfältet. Prova på allt ifrån cirkelfys, gympa och dans till yoga, core och intervallträning. Passen hålls främst på måndagar och onsdagar klockan 18.00, men tiderna kan variera vissa veckor.

Upplev Rockfesten i Kungsan

Den 20-21 juli är det dags för fjärde sommaren i rad dags för Stockholms största rockhelg. Rockfesten hålls i Kungsträdgården och är öppen för alla. Några av artisterna som gästar är Mustasch, Hardcore Superstar, Spiders, Dead By April och Smash Into Pieces. Gör dig redo för en helg med skön rock, god mat och iskall dryck.

Drick öl på Oktoberfesten

Bli en del av den härliga atmosfären när festivalen Oktoberfesten kommer till Stockholm. Mellan den 15-18 augusti öppnar festivalen upp för 2 100 personer på Gärdet. Njut av starköl direkt från Bayern, tysk mat och livemusik!

Mellan den 15-18 augusti kan du besöka Oktoberfesten i Stockholm.
Mellan den 15-18 augusti kan du besöka Oktoberfesten i Stockholm.

Maxa sommarkänslorna med GES

När Anders Glenmark, Thomas ”Orup” Eriksson och Niklas Strömstedts som GES återförenades och gjorde sex spelningar i Borgholms slottsruin förra året insåg de hur mycket de saknade att spela tillsammans. Under 2018 är de därför ute på en efterlängtad sommarturné och den 25 augusti spelar trion på Skansen.

Det här händer i Göteborg

Se Guns N’ Roses kritikerhyllade konsert

Med över en miljon sålda biljetter i Europa bara i år är Guns N’ Roses ute på sin sommarturné som avslutas i Sverige, i Göteborg, på Ullevi den 21 juli. Deras Not in this lifetime-turné har hyllats världen över och i Stockholm spelade de för ett slutsålt Friends arena så sent som den 29 juni.

Guns N’ Roses uppträder i Madrid. Foto: IBL.
Guns N’ Roses uppträder i Madrid. Foto: IBL.

Träna gratis hela sommaren

Friskis och svettis uppskattade utomhusträning är tillbaka även i år. I sommar hålls det pass vid Askimsbadet, Trädgårdsföreningen, Stadsparken Mölndal, Gullmarsstrand, Världskulturmuseet och Bergskristallparken med varierande tider och dagar. Ta med dig en träningskompis och prova på allt i från yoga till gruppträning!

Se Van Morrison i Trädgårdsföreningen

2016 adlades ”Van the man” i hemlandet för sina musikaliska framgångar och för sina insatser för turism och välgörenhet på Nordirland. I sommar kommer sångaren och låtskrivaren Van Morrison till Sverige och den 16 juli intar han Trädgårdsföreningen. Som en speciell gäst har han med sig Graham Nash.

Maxa sommarkänslorna med GES

När Anders Glenmark, Thomas ”Orup” Eriksson och Niklas Strömstedts som GES återförenades och gjorde sex spelningar i Borgholms slottsruin förra året insåg de hur mycket de saknade att spela tillsammans. Under 2018 är de därför ute på en efterlängtad sommarturné och den 3 augusti spelar trion på Bananpiren.

Anders Glennmark, Thomas ”Orup” Eriksson och Niklas Strömstedt, tillsammans GES, uppträder i Allsång på Skansen. Foto: IBL.
Anders Glennmark, Thomas ”Orup” Eriksson och Niklas Strömstedt, tillsammans GES, uppträder i Allsång på Skansen. Foto: IBL.

Sälj och fynda på bakluckeloppis

Har du gått och väntat på det rätta tiden att sälja barnens kläder som de inte längre kan ha? Eller hade du tänkt ägna en semesterdag åt att rensa ur det där överfulla förrådet?Bakluckeloppisen i Slottsskogen är perfekt både för den som vill sälja och för den som vill göra nya fynd. Arrangeras varje lördag och söndag fram till den 5 augusti, därefter vissa utvalda datum.

Lär dig yoga och qigong mitt i naturen

Hitta ditt semesterlugn i Trädgårdsföreningens park. På fredagar kan du träna qigong där du kombinerar långsamma, mjuka rörelser med andning och koncentration. På måndagar hålls det yogapass där allt du behöver ta med dig är en egen matta eller handduk. Inga förkunskaper krävs och vid regn hålls passen i Lagerhuset.

Träna yoga i Trädgårdsföreningen. Foto: Unsplash.
Träna yoga i Trädgårdsföreningen. Foto: Unsplash.

Se sommarens artister på Liseberg

The Sounds, Rhys, Sonja Aldén, Kaliffa, Lena Philipsson, Larz-Kristerz, Barbados, Säkert! och Petter är bara några av alla de artister som kommer att stå på Lisebergs scener i sommar. Här finns definitivt något för alla.

Det här händer i Malmö

Träna gratis hela sommaren

Varje måndag och torsdag till och med den 30 augusti håller Friskis och svettis i gratis utomhusträning på Ribban vid Kallbadhusets brygga. Träningspassen ser olika ut från dag till dag och här har du möjlighet att testa på allt i från gympa, yoga, intervallträning, core och träning med barnen.

Träna utomhus med Friskis och svettis. Foto: Unsplash.
Träna utomhus med Friskis och svettis. Foto: Unsplash.

Maxa sommarkänslorna med GES

När Anders Glenmark, Thomas ”Orup” Eriksson och Niklas Strömstedts som GES återförenades och gjorde sex spelningar i Borgholms slottsruin förra året insåg de hur mycket de saknade att spela tillsammans. Under 2018 är de därför ute på en efterlängtad sommarturné och den 26 juli spelar trion på Mölleplatsen.

Se film under bar himmel

Bred ut dig på en filt, duka upp en picknick och gör dig redo för gratis utomhusbio! Mellan den 13 juli och 4 augusti visar Sommarscen Malmö varje fredag och lördag filmer i olika parker runt om i stan. Filmer som visas är bland annat Ladybird, Euphoria och Kiss me not. Den 20 juli visas dokumentären Väck mig när ni vaknat om Silvana Imam i Kroksbäcksparken.

Titta på film under stjärnorna i sommar. Foto: Unsplash.
Titta på film under stjärnorna i sommar. Foto: Unsplash.

Se dina favoritartister på Malmöfestivalen

Kapten röd, Melissa Horn, Steve Angello, Panda da Panda, Sabina Ddumba och Tove Styrke är bara en liten del av de stjärnskott som kommer att bjuda på show under Malmöfestivalen mellan den 10-17 augusti. Utöver musik kan du även njuta av konstutställningar, akrobatik och massor av god mat. Festivalen är gratis.

Fynda unika hantverk på sommarmarknad

Mellan den 6-12 juli hittar du den återkommande designmarknaden mitt i Nordstan. Här möter ny design traditionella hantverk och här kan du shoppa allt i från barnkläder och smycken till inredning och konst.

Få strandkänsla mitt i stan

Urban beach hölls för första gången i Malmö förra året och i år är konceptet tillbaka. Under 51 dagar, ända fram till den 5 augusti, förvandlas Ribban till det ultimata strandhänget som är öppet för alla och passar både stora som små. Här kan du både ta det lugnt i en solstol och prova på mängder av aktiviteter som att spela beachvolley, dansa salsa och testa på vattenhinderbanan.

Passa på att bada i det varma sommarvädret. Foto: Unsplash.
Passa på att bada i det varma sommarvädret. Foto: Unsplash.

Drick öl och tävla i sommarquiz

För fjärde året i rad har Far i hatten quizkväll varannan tisdag 20.00 under hela sommaren. Frågorna berör allt ifrån musik, film och nyheter och det är fri entré. Bjud in dina mest tävlingsinriktade vänner och kör hårt!

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Åslund
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro