ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Guldkedja slets av från 70-åring – misstänkt rånarliga gripen

Gustaf Larsson · 12 Jul 2018
Uppdaterad 12 Jul 2018
Flera personer har anhållits misstänkta för att ha ryckt en guldkedja från en äldre man.

Flera personer har anhållits misstänkta för att ha ryckt en guldkedja från en äldre man. Foto: IBL


Fyra personer har anhållits misstänka för att ha slitit av en halskedja i guld från en man i 70-årsåldern. Flera liknande brott har inträffat i området, och nu utreder polisen om ligan kan ligga bakom även de stölderna.

klar

Artikellänk är kopierad

Fyra personer har anhållits i Göteborg misstänkta för grov stöld, efter att ryckt av en halskedja i guld från en man i 70-årsåldern. Polisen utreder nu om ligan har koppling till liknande händelser.

– Vi undersöker nu om de misstänkta kan knytas till fler brott. Vår uppfattning är dock att det är ett flertal olika konstellationer som för tillfället genomför brott med liknande modus i Göteborg, säger Christian Nylén i ett pressmeddelande.

”Undvik halsband på stan”

Polisen har tidigare i veckan gått ut och varnat för att människor ska undvika att ha bära halsband på stan.

– Signalement och tillvägagångssätt överensstämmer med andra anmälningar om halsbandsryckningar som vi fått in i Göteborgsområdet, säger Christian Nylén biträdande lokalpolisområdeschef i Storgöteborg syd.

Tack vare övervakningskameror kunde tre tonåringar och en man i 20-årsåldern gripas och senare anhållas. En femte person som var minderårig var tidigare efterlyst och omhändertogs av annan myndighet.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro