ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Guldmedalj till Sverige i Robotarnas olympiad

Rikard Berglin · 5 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Vinnarna Klas Löfstedt, Joakim Svensk och Jonas Ekskog på plats i Yokohama.

Vinnarna Klas Löfstedt, Joakim Svensk och Jonas Ekskog på plats i Yokohama. Foto: Rikard Berglin


klar

Artikellänk är kopierad

Harvester of sorrow vann på att den välte allt som kom i dess väg. KLICKA FÖR STÖRRE BILD
Harvester of sorrow vann på att den välte allt som kom i dess väg. KLICKA FÖR STÖRRE BILD

När årets upplaga av World Robot Olympiad hölls i Yokohama i Japan så tog det svenska laget Junkyard Senior Elks enkelt hem segern. Metro Teknik följde tävlingen på plats.Junkyard Senior Elks utgörs av de tre 17-åriga Borlänge-killarna Klas Löfstedt, Joakim Svensk och Jonas Ek-skog. Killarna tävlar i kategorin legorobotar, för ungdomar i gymnasieåldern. Själva tävlingsmomentet går ut på att samla upp pingisbollar och välta läskburkar. Den robot som samlar ihop flest pingisbollar och välter flest läskburkar på kortast tid vinner. – Konkurrensen är hård, så vi byggde en snabb robot i stället för en säker. Det är tråkigt att komma på en säker tiondeplats, säger Klas Löfstedt.Chansningen lönade sig, i den första omgången samlade lagets robot Harvester of sorrow upp samtliga pingisbollar och välte alla burkar. Nästa omgång gick inte alls lika bra för laget, men poängen från den första omgången räckte ändå för att ta hem segern.

Killarna har byggt robotar sedan de var i tioårsåldern och har alltid varit bäst i Sverige i sin åldersgrupp. Genom åren har deras robottävlande fört dem på sponsrade resor till Japan, USA, Taiwan och Sydkorea.

Vissa tycker ju att det vi sysslar med är lite löjligt, men när de ser roboten blir de alltid imponerade.

Och så blir de imponerade av att vi får resa, den delen förstår de, säger Jonas Ekberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Rikard Berglin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro