ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Guldrånarna är hotade – bröt mot kriminellas hederskodex

Gustaf Eriksson · 9 Jan 2013
Uppdaterad 9 Jan 2013
Guldrånarna är hotade – bröt mot hederskodex

Guldrånarna är hotade – bröt mot hederskodex Foto: Scanpix


Rånarna i Södertälje lämnade sin skjutne kumpan bakom sig. Med det bröt de mot de kriminellas hederskodex, och nu finns en hotbild mot rånarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Säkerhetspådraget var massivt i Södertälje tingsrätt när de misstänkta guldrånarna häktade under tisdagen. Orsaken? Det finns en tydlig hotbild mot rånarna efter att de övergett sin skjutne kumpan, säger en poliskälla till Aftonbladet. 

Det var när de misstänkta rånarna skulle lämna brottsplatsen i fredags som den 26-årige mannen sköts i huvudet av polisen. På filmer från händelsen syns hur mannen släpas med bilen några meter innan han faller ned på gatan. – Människor i deras omgivning anser att de har brutit mot hederskodexen. Man lämnar inte någon bakom på det sättet, säger poliskällan.

Om de misstänkta släpps eller fängslas befarar polisen att de kommer utsättas för hämndaktioner.  – De här killarna ska nog vara glada att det var rättsväsendet som fick tag på dem först, säger polisen till Aftonbladet. 

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro