ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Guldregn över Ikea-anställda – får månadslön i julbonus

Joel Linde · 5 Nov 2015
Uppdaterad 5 Nov 2015

Foto: FREDRIK SANDBERG/TT, Alamy


Julen kom tidigt i år för de anställda på flera Ikea-varuhus, som får en hel månadslön i julbonus. – Man blir mer motiverad och tar i lite extra, säger köksbiträdet Kathrine Nørgaard.

klar

Artikellänk är kopierad

Ikea har ofta hamnat högt upp på listor när Sveriges och världens bästa arbetsplatser har utsetts, och danskarna har god anledning att rösta för det också.

På flera av varuhusen i Danmark får personal som varit anställd mer än sex månader en hel månadslön i julbonus i år, till följd av ett bra år för företaget i Danmark.

– Den fina omsättningen är tack vare alla våra 329 anställda och jag är glad över att ha så fantastiska medarbetare. Det är alltid personalen som gör skillnaden i mötet med kunden, säger varuhuschefen John Kristian Sørensen till den danska tidningen Stiften, rapporterar Expressen.

►LÄS MER: Ikea-larm: Gäster tömmer buffén i matlådor

Köksbiträdet Kathrine Nørgaard har jobbat på varuhuset i åtta år, och hon uppskattar systemet med en julbonus.

– Man blir mer motiverad och tar i lite extra, säger hon.

Men det är inte bara danskarna som har anledning att vara glada, för systemet med julbonus på Ikea finns även i Sverige, och det fick fullt genomslag 2014. Däremot fungerar det lite annorlunda här, berättar Ikea Sveriges pressansvariga, Daniella Rogosic.

– I Sverige tas beslutet om storleken först i början av december och sedan sker utbetalningen i slutet av januari nästa år, säger hon till Expressen.

Storleken på de anställdas bonus skiftar och relaterar till de mål som satts upp för verksamheten.

►LÄS MER: Polisen: Bluffmejlet från Ikea kan kapa dina kontouppgifter

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro