ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Guldspadejuryn hedrar Jack Werner

Karin Winter · 3 Mar 2014
Uppdaterad 3 Mar 2014
Metros Jack Werner får Guldspadens hedersomnämnande för artikeln "Vem är Veronika".

Metros Jack Werner får Guldspadens hedersomnämnande för artikeln "Vem är Veronika".


Metros Jack Werner får Guldspadens hedersomnämnande för artikeln "Vem är Veronika". Under sin jakt på Veronika upptäckte han att Veronika nog i själva verket är en man.

klar

Artikellänk är kopierad

Veronika Larssons ansikte utåt.
Veronika Larssons ansikte utåt.

– Det var snällt av juryn, men världen står ju inte och faller med att vi inte vet vem Veronika är. Det bästa med omnämnandet är att juryn tycker att artikeln funkar och uppmuntrar den här typen av journalistik, säger Jack Werner om hedersomnämnandet. Artikeln "Vem är Veronika" handlar om den fejkade nätpersonligheten Veronika Larsson. "Hon" uppmärksammades i The Guardian för sina kommentarer om sexism i gamingvärlden och Werner bestämde sig för att följa spåren av henne. Den svenska Veronika visade sig vara fejk och enligt Jack Werner är Veronika med stor sannolikhet en manlig skolbibliotekarie i Kalifornien. Varför han utmålat sig för att vara Veronika fick Jack Werner aldrig reda på. Mannen hotade med att polisanmäla om han fortsätter söka honom. – Jag har gett upp, kan man säga. Ringer han mig någon gång så är jag däremot inte sen att ta upp luren, säger Jack Werner.

LÄS MER
Vem är Veronika?
LÄS MER
Han var Veronika
LÄS MER
Professorn: Hon lyckas berätta en stark historia

SE BILDSPEL: Veronikas resa genom nätet

klar

Artikellänk är kopierad

Karin Winter
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro