ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gulliga djurbilder gör dig mer produktiv på jobbet

Jenny Sköld · 1 Okt 2012
Uppdaterad 1 Okt 2012
Gulliga djurbilder gör dig mer produktiv på jobbet

Gulliga djurbilder gör dig mer produktiv på jobbet


Att titta på söta djurungar gör dig inte bara till en gladare människa utan även mer effektiv på jobbet.

klar

Artikellänk är kopierad

Nu finns det äntligen en vetenskaplig anledning att tapetsera sin arbetsplats med bilder på gulliga djurungar. Det som många kanske instinktivt känt på sig har nu nämligen blivit belagt – att titta på bilder av kattungar och hundvalpar gör oss mer produktiva på jobbet.Det har forskare vid universitetet i Hiroshima kommit fram till, efter att ha låtit studiedeltagare titta på en rad olika bilder och sedan utföra olika arbetsuppgifter. Deltagarna fick även titta på bilder av mat och vuxna djur. Hundvalpar och kattungar var dock oslagbara när det gällde att förbattra utförandet av uppgifter som kräver noggrannhet och omsorg.

Tidigare experiment har visat att människor blev bättre på dataspelet Operation efter att ha kollat på bilder av valpar och kattungar. 

"Intrycket a", säger Gary Sherman, en doktorand vid Harvard Kennedy School, som är medförfattare till den tidigare studien. 

Enligt den nya studien, som fått namnet "The power of Kawai" (ungefär gullighetens makt reds anm) hjälpte "gullighetsfaktorn" människor att utföra arbetsuppgifter som ställer krav på motorik och omsorg om detaljer. 

Det innebär att folk som arbetar med till exempel bokföring eller annat administrativt arbete kan dra nytta av "gullighetseffekten". 

Eller varför inte fästa en gullig valpbild i blickfånget för förarsätet i bilen ? Det gör dig enligt studien till en mer försiktig – och bättre – bilförare. 

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro