ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Gustav Fridolin gör musikvideodebut – rappar för fri asyl

Emma Kirkhoff · 4 Maj 2015
Uppdaterad 6 Dec 2016
"Pinsamt!" skanderar Gustan Fridolin (MP) om den svenska flyktingpolitiken i reggealåten med samma namn.

"Pinsamt!" skanderar Gustan Fridolin (MP) om den svenska flyktingpolitiken i reggealåten med samma namn. Foto: Youtube


Gustav Fridolin (MP) har utökat sitt cv – nu kan utbildningsministern även lägga till att han har medverkat i en musikvideo. För i reggeagruppen Partiets nya singel rappar miljöpartiets språkrör för fri asyl.

klar

Artikellänk är kopierad

Miljöpartiets ena språkrör, utbildningsminister Gustav Fridolin, medverkar i reggeagruppen Partiets nya singel om svensk flyktingpolitik, rapporterar Kulturnyheterna i SVT.

”Den som flyr har inget val – ingen människa är illegal” sjunger gruppen i låten som heter ”Pinsamt!”. Ett budskap som Gustav Fridolin verkar skriva under på. För i videon ses han nämligen ”rappa” just ordet pinsamt.

Partiets frontman Fredrik Boltes berättar för SVT att Gustav Fridolin hörde av sig för några dagars sedan för att berätta att han gillade låten.

Boltes föreslog då att Gustav Fridolin skulle medverka i musikvideon, men blev förvånad när utbildningsministern faktiskt dök upp vid inspelningen i söndags.

– Först visste jag inte om han var seriös, och jag tror han undrade det samma när han fick frågan från mig. Det som är med låten är att den är hård. Det är ingen fredagsunderhållning som ”Så mycket bättre”, men så uppfattar jag Gustav som en person som tar de här frågorna på allvar. Att han sjunger betyder också att han ställer sig bakom texten, säger Fredrik Boltes.

Enligt SVT är musikvideon en iscensättning av den så kallade järnrörsskandalen 2012, då flera högt uppsatta Sverigedemokrater beväpnade sig med järnrör under ett bråk i centrala Stockholm.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Kirkhoff
Emma Kirkhoff
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro