ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gustavs söta hundbild raderades – hade fått för många likes

Ida Gustafsson · 28 Sep 2015
Uppdaterad 28 Sep 2015
Bilden på Gustav Lorenz och Charlie togs bort från Facebooksidan.

Bilden på Gustav Lorenz och Charlie togs bort från Facebooksidan. Foto: Privat


Här är hundbilden som blev för mycket för Facebookgruppen. Bilden på Shiba Inu-hunden Charlie blev snabbt uppskattad och drog in 2000 likes. "Alldeles för många" enligt gruppadministratören som raderade hela inlägget.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholmsbon Gustav Lorenz postade en bild på sin hund Charlie i Shiba Inu-sidan på Facebook i går eftermiddags. Inlägget fick snabbt många gillamarkeringar och kommentarer.

– Jag kollade igen efter sju timmar, då hade den runt 1 500 gillamarkeringar. Sen gick vi och la oss och när vi vaknade var bilden bara borta, säger Gustav Lorenz.

► LÄS MER: Facebook-brigad ska kriga med tweets och likes

I kommentarerna i gruppen skriver admin att det är ”alldeles för många” gillamarkeringar, och att han blir misstänksam för att det ska röra sig om falska konton. Men så är inte fallet:  – Det som hände var att det var en taiwanesisk Shiba-sida som hade länkat till den och det strömmade in ansökningar från folk i Taiwan som ville vara med i gruppen och titta på Shiba-bilder, säger Gustav Lorenz.

► LÄS MER: Hunden hittades levande begravd – bilderna får folk att rasa Men antalet gillamarkeringar och nya följare, var dock inte så populär hos gruppens administratör som gick emot i princip all gängse logik kring sociala medier.

– Jag är verkligen inte upprörd, det är mest fascinerande att en bild blir så populär att de tagit bort den, säger Gustav Lorenz.  Administratören Dave Lawrence skriver till Metro att han är ensam moderator för gruppen. Han vill att gruppen bara ska bestå av ägare till Shiba Inus och går därför igenom alla förfrågningar en efter en. Utöver det tar han dagligen bort spam, reklam och negativa inlägg. När antalet följdförfrågningar steg i höjden i går fick han massor att göra. 

– Det var ett plötsligt hopp från de normala 35 medlemsförfrågningarna till över 300. Eftersom jag är den som övervakar detta tyckte jag att det var konstigt. Jag övervägde olika möjligheter och frågade i gruppen om deras åsikt, men det är jag som tar besluten så att sidan blir så bra som möjligt.

Och han tillägger att Gustav Lorenz gärna får posta fler bilder framöver: 

– Jag var aldrig helt klar med att det var just hans bild som orsakade den plötsliga ökningen. Jag ville bara försäkra mig om att vår grupp inte var hackad. 

► LÄS MER: Här är historien bakom SL:s märkliga hundreklam

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro