ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gustavsson och Gardell – svenskens drömgrannar

TT/Metro.se · 27 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Robert Gustavsson, till vänster, imiterar Jonas Gardell i "Allsång på Skansen". Enligt Hem & Hyras undersökning är de båda komikerna de vi helst vill ha som grannar.

Robert Gustavsson, till vänster, imiterar Jonas Gardell i "Allsång på Skansen". Enligt Hem & Hyras undersökning är de båda komikerna de vi helst vill ha som grannar. Foto: Scanpix/ Montage


klar

Artikellänk är kopierad

GRANNFRID. Att hålla sig på sin kant och inte störa för mycket är egenskaper som gör den perfekta grannen. Det visar en Skop-undersökning som Hyresgästföreningens tidning Hem & Hyra låtit göra. Bland 1 000 tillfrågade hyresgäster anser 38 procent att drömgrannens viktigaste egenskap är att inte vara högljudd och störande.

Samtidigt är. paradoxalt nog, den person vi helst vill ha som granne en högljudd komiker. Robert Gustavsson är favoritgrannen, tätt följd av Jonas Gardell, enligt Hem & Hyras undersökning.

20 procent anser att de grannar som håller sig på sin kant och inte vill ha för mycket kontakt är de bästa.

Grannar som ibland bjuder på kaffe får en tredjeplats under förutsättning att man samtidigt inte stör och respekterar att inte alla vill ha kontakt.De flesta tycks dock trivas med sina grannar. 64 procent tycker grannsämjan är bra eller till och med mycket bra. Bara 2 procent tycker att den är usel.

Fredrik Reinfeldt är att föredra framför Mona Sahlin som granne, enligt undersökningen. Kanske för att man gärna vill bo granne med Sagerska palatset.

klar

Artikellänk är kopierad

TT/Metro.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro