ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gutar kan inte surfa med Windows Vista

Aron Andersson · 10 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

SURFA. Windows Vista ställer återigen till med nätproblem. Denna gång är det gotländska användare som inte kan surfa.- Vi köpte ny dator för några månader sedan men kommer inte ut på internet alls. Vi har varit i kontakt med bredbandsleverantören Geab men det har inte hjälpt. Det känns jättesurt, säger Malin Plaenge.Metro Teknik har tidigare i höst skrivit om när ett liknande problem uppstod i Lund. Geab, Gotlands energi, hävdar att problemet hos dem är relativt litet.– Jag tror det rör sig om kanske ett tiotal användare. Våra tekniker arbetar med att hitta felet och under tiden får de kunder som drabbas av störningar en router för att komma runt problemet, säger Jörgen Johansson som är affärsansvarig för bredband.

Malin Plaenge och hennes sambo har dock inte fått någon router ännu. Enligt Jörgen Johansson är det Microsoft som är boven i dramat.– Det är ett känt fel och massa som har problemet. Det fundamentala felet ligger i Vista, säger han.

Men trots att problemet förekommit tidigare anser Microsoft inte att det är ett Vista-fel.– När vi har uppdaterat så har vi följt de nya standarder som finns, vilket innebär att det ibland kan uppstå problem med gamla system, säger Michael Bohlin, produktmarknadschef på Microsoft.- I normala fall får vi rätt mycket kritik om vi frångår standard. Nu har vi följt allt till punkt och pricka.I fallet med Lund tog bredbandsleverantören kontakt med Microsoft efter Metro Tekniks artikel och felet kunde åtgärdas.– Det är ofta lätt för en tekniker att bara skylla på Vista. Men det är bra när man kan reda ut problemet, säger Michael Bohlin.– Vi läste er artikel om södra Sverige, så vi skickade den till Geab för att se om det kunde hjälpa. De sa väl ungefär tack för artikeln, säger Malin Plaenge.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro