ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

GW: Det är förmodligen någon som sagt något

Leif Granlind · 17 Apr 2013
Uppdaterad 17 Apr 2013
GW: Det är förmodligen någon som sagt något Scanpix

GW: Det är förmodligen någon som sagt något Scanpix Foto: Leif GW Persson


klar

Artikellänk är kopierad

Först trodde polisen att det handlade om en olycka när den höggravida kvinnan hittades drunknad 2010 – men på onsdagen anhölls en 35-årig man misstänkt för mord alternativt dråp.

– Det var på eget initiativ som jag och polisen beslutade oss för att titta närmare på alla detaljer kring dödsfallet. Det ledde så småningom fram till att en förundersökning om brott inleddes. Vilka detaljer som gör att vi nu misstänker mannen för brott kan jag inte gå in på, säger kammaråklagare Staffan Blyberg till TT.

Det var i slutet av augusti 2010 som den nu anhållne 35-åringen och hans höggravida sambo var på utflykt i idylliska Galtström söder om Sundsvall. 

Kvinnan ska sedan ha fallit från en klippa i havet och drunknat – trots att klippan, enligt Sundsvalls Tidning, var relativt slät och vädret vackert. 

Polisen konstaterade snabbt att det rörde sig om en olycka och offrets skador stämde även överens med mannens berättelse – att hon föll från klippan när han hade lämnat platsen en stund.

Men polisen bestämde sig sedan för att utreda olyckan i alla fall och vallade även sambon på platsen.

I höstas intresserade sig polisen för fallet på nytt och på onsdagsmorgonen anhölls alltså den 35-årige mannen.

– Det är förmodligen någon i de inblandades närhet som sagt något, säger polisoraklet Leif GW Persson till Metro.

35-åringen är skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden.

– Det kan mycket väl vara så att det är som mannen säger, att det var en olycka, sådana här fall är polisiärt otacksamma, de är svåra att bevisa, och man ska komma ihåg att den här typen av olyckor inte är ovanliga heller, säger Persson.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Granlind
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro