ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

GW: Grammisrazzior är Polisens pr-knep

Petter Sundsten · 8 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
Polisens krogkommission slog till mot flera av gästerna på onsdagens Grammisgala. Här lämnar en rasande Andreas Kleerup musikgalan under direktsändningen.

Polisens krogkommission slog till mot flera av gästerna på onsdagens Grammisgala. Här lämnar en rasande Andreas Kleerup musikgalan under direktsändningen. Foto: Aftonbladet Bild


klar

Artikellänk är kopierad

Knarkrazzior på kändis-galor tillhör rutinarbetet säger polisen efter gårdagens tillslag på Grammisgalan. Men kriminologen Leif GW Persson är kritisk.– Det är ett enkelt sätt att komma in i tidningen, säger kriminologen Leif GW Persson.Polisen har den senaste tiden gjort fler uppmärksammade knarktillslag mot kändisar. Persson menar att razziorna på kändisgalor har en PR-aspekt.– Där sitter alla bänkade och det är klart att någon dragit lite kola, så man får säkert någon. Men jag är tveksam till den här typen av generella åtgärder som har något slags underlig PR-vinkel i botten och är tillkommen i bekvämlighetens tecken, säger han.

Under pågående gala tog polisen urinprov från ett antal personer och beslagtog en okänd mängd narkotika. Ett tiotal personer rapporterades.– Det här är helt enkelt en del i vår verksamhet. Vi var där förra året och i och med att vi hittade folk som var påverkade var vi där i år också. Det var helt underrättelsebaserat, säger Jörgen Nilsson, chef för Stockholmspolisens krogsektion.

Vad säger du om Leif GW Perssons kritik?– Det får han stå för. Vi gör massor av ingripanden under ett år och ganska få får medialt utrymme, säger Jörgen Nilsson.

Foto: SCANPIX

Kleerup: Kändes som Stasi

DROGTESTAD. Grammiskungen Andreas Kleerup rasar efter gårdagens knarktest på galan.– Det kändes som Stasi i Östtyskland, säger han till Metro.

Under galan agerade han upprört och kommenterade polisens urinprov när han tog emot en Grammis.  – Här har man hållit på så länge och drömt om att vinna och få erkännande. Det skulle bli den enda roliga kvällen på länge. De kunde lika gärna ha gjort det dagen efter. Alla vet hur det är på Grammisgalan, säger han.

Flera artister, bland andra Robyn och Ebbot Lundberg från The Soundtrack of Our Lives, uttryckte sitt missnöje i medierna i går.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro