ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

GW: Jag har fått ligga mer än Jan Guillou

Emmelie Wallroth · 29 Jan 2015
Uppdaterad 30 Jan 2015

Foto: TV3


På söndag har serien Backstrom” premiär i TV3. Och nu svarar Leif GW Persson på kritiken om att rollfiguren representerar hans egna ”mindre jämställda sidor”.

klar

Artikellänk är kopierad

I TV3:s nya serie ”Backstrom”, som är baserad på Leif GW Perssons kriminalromaner om Evert Bäckström, får tittarna följa polismannen som beskrivs som både sexistisk och rasistisk. 

I serien har Stockholm bytts ut till Oregon i USA och Backstrom är nu chef för en specialenhet inom Portlands polismyndighet.

Och i en intervju med Leif GW Persson, som gjorts av TV3 inför premiären på söndag, avslöjar GW vad han tänker om att Jan Guillou tidigare sagt till Expressen att rollfiguren Bäckström kan ”representera Leifs mindre jämställda sidor”.

– Visst, det är säkert så. När min hustru blir förbannad på mig så brukar hon kalla mig för Bäckström. Jag tror att ganska många män i min generation har det där i sig. Tyvärr, säger Leif GW Persson till TV3.

Guillou har även anklagat GW för att ”sexskryta” lika mycket som rollfiguren. Och när TV3:s reporter frågar om ”Guillou får ligga mindre än GW” är kriminalförfattaren inte tveksam på sitt svar.

– Ja, det är jag fullkomligt övertygad om. Och Bäckström är han ju ljusårs avstånd ifrån, i brist på annat så är det ju det enda han håller på med, säger Leif GW Persson.

Han säger att han ”nog var jävligt lösaktig” när han var yngre.

– Jag skäms inte särskilt mycket för mitt eget liv faktiskt.

”Backstrom” sänds på söndag klockan 21.00 i TV3.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro