ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gymkedjor anmälda: Svårt att säga upp sitt årskort

Olivia Krantz · 15 Jun 2011
Uppdaterad 15 Jun 2011
Susan Folkesson, 24, från Kungsbacka har inte haft några problem med svåra regler som gymkund. – Men reglerna ska absolut vara till fördel för konsumenten och lättförståliga.

Susan Folkesson, 24, från Kungsbacka har inte haft några problem med svåra regler som gymkund. – Men reglerna ska absolut vara till fördel för konsumenten och lättförståliga. Foto: Lena Garnold


klar

Artikellänk är kopierad

Dags att göra upp med det oanvända gymkortet som skaver i plånboken? Då räcker knappast ett telefonsamtal. I en granskning som Konsument Göteborg har gjort av ett antal gymkedjor är reglerna för uppsägning av gymkort alldeles för krångliga. – Gymkedjorna gör fel när de tvingar kunder att skriva in eller göra ett besök för att säga upp avtalet, vi tycker att man ska ha rätt att säga upp det via telefon. Det är konsumenten som är den svagare parten i avtalet, säger Lotta Gustavsson, konsumentrådgivare på Konsument Göteborg. Nu anmäler Konsument Göteborg gymkedjorna World Class, Friskis & Svettis, Sportlife, Fitness24Seven, Life, Fysiken, Sats och Active Wellness till Konsumentverket för felaktiga eller orimliga regler vid uppsägning av gymkort. – Vi menar att dagens system fortfarande är bättre för dig som konsument, skriver du in har vi fakta på det avtal vi har gjort. Men är det så att Konsumentverket kommer fram till att man ska kunna ringa in och säga upp det så kommer vi ändra den praxisen, säger Maria Ljungqvist, vd på Fysiken i Göteborg.  Lotta Gustavsson på Göteborg Konsument menar att kunder som säger upp avtal skriftligt underlättar för gymmen. – Men vi tycker att konsumentintresset väger tyngre, säger Lotta Gustavsson. Nu går granskningen vidare till Konsumentverket och Konsumentombudsmannen. De åtta gymkedjorna får en chans att ändra avtalen, annars riskerar de böter.

klar

Artikellänk är kopierad

Olivia Krantz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro