ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gymnasielärare hängdes felaktigt ut för misshandel på Lexbase

Aron Andersson · 31 Jan 2014
Uppdaterad 31 Jan 2014
Gymnasielärare hängdes felaktigt ut för misshandel på Lexbase Monique Lunde är gymnasielärare och orolig för att någon elev ska hitta den felaktiga domen på Lexbase.

Gymnasielärare hängdes felaktigt ut för misshandel på Lexbase Monique Lunde är gymnasielärare och orolig för att någon elev ska hitta den felaktiga domen på Lexbase. Foto: Urban Brådhe


Monique blev felaktigt uthängd för misshandel på Lexbase. I själva verket hade målnumret blandats ihop med en trafikförseelse, ett ärende som lagts ner.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

– Det är väldigt läskigt. Jag jobbar som lärare på gymnasiet och söker man på mig så ser man bara att det är en dom, säger Monique Lunde, 54, till Metro.

Upptäckten gjorde hon när hon själv på sitt namn i Lexbase. När hon fick en träff blev hon nyfiken och betalade 59 kronor för att läsa mer. Då påstods det att hon var dömd för misshandel. Men någon sådan har hon aldrig varit inblandad i. 

– Det stämmer inte alls. Först när jag betalade 29 kronor till fick jag upp en dom om ett trafikbrott, som har blivit nerlagd. Men så är det ett till ärende med någon annan i Lund som har misshandlat någon, och det ärendet har samma nummer som mitt mål i Örebro.

Hon visar en utskrift av båda domarna, som har samma målnummer. Men själv förekommer hon bara på den ena, ett mål i Örebro tingsrätt som avskrivits enligt dokumentet. Den andra domen har samma målnummer, men ligger i stället under Lunds tingsrätt. Men någon som bara betalar för den lägre nivån på Lexbase, för 59 kronor, får aldrig se att det rör sig om två helt olika domar.

– Tänk om eleverna söker på mig och sedan bara betalar för första nivån. För dem räcker det. ”Hon är misshandlare, hon jobbar på skolan här.” Det är rätt obehagligt att det inte går att få bort.

LÄS MER OM LEXBASE:

Lexbase ägare betalade nära en miljon för domarna

Serverhotellet stängde ner Lexbase

”Kan förstöra mina barns liv”

Trafiken knäckte LexbaseAdvokaten hoppar av Lexbase

Oskyldiga hängs ut i register över brottslingarHan hängs ut i nya registret: ”Det är förjävligt.”

Omöjligt att ingripa mot kritiserad sajt

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro