ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gynekolog i Göteborg dömd för sexofredande av patienter

metro · 12 Jun 2012
Uppdaterad 12 Jun 2012

En Göteborgsgynekolog utövade petting och visade stimuleringsmetod för patienter. I går dömdes han för sexuellt ofredande.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 49-årige gynekolog som ofredade kvinnor i samband med gynekologiska undersökningar i Göteborg, och som Metro skrivit om tidigare, dömdes i går.

Han döms för att ha utsatt en 30-årig och en 40-årig kvinna, som oberoende av varandra anmälde läkaren, för sexuellt ofredande. En av kvinnorna berättade att han visade henne en sexuell stimuleringsmetod som han kallade vindrutetorkarmetoden.

Under rättegången har dessutom en läkare som remitterade till gynekologen berättat att fler patienter ska ha klagat på att gynekologen kom med sexuella anspelningar.

I samband med anmälningarna stängde primärvården i Göteborg av gynekologen. Men han sa upp sig och bytte landsting.

Sedan Metro avslöjade för gynekologens nya arbetsplats, som överläkare på kvinnoklinik, att han var misstänkt för sexbrott har han dock inte varit i kontakt med patienter.

– Han har anställning kvar hos oss men har inte arbetat med patienter under tiden för rättegång och så, säger en av gynekologens chefer.

Gynekologen dömdes till villkorlig dom och samhällstjänst. Enligt tingsrätten var gärningarna egentligen så grova att han skulle ha fått fängelse, men eftersom man menar att han kommer att drabbas av arbetsrättsliga konsekvenser blev domen mildare.

Ledningen på gynekologens nuvarande arbetsplats skulle sent i går kväll diskutera ärendet och lämna besked om han kan arbeta kvar som gynekolog under tisdagen.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro