ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gynekologen frätte sönder Annas underliv: Kan fortfarande inte ha sex

· 29 Jan 2016
Uppdaterad 29 Jan 2016
Anna plågas fortfarande av felbehandlingen från gynekologmottagningen. Frätskador har nu blivit till ärrbildning som gör att hon inte kan ha sex utan att spricka. Kvinnan på bilden har inget med texten att göra.

Anna plågas fortfarande av felbehandlingen från gynekologmottagningen. Frätskador har nu blivit till ärrbildning som gör att hon inte kan ha sex utan att spricka. Kvinnan på bilden har inget med texten att göra. Foto: All over press


Anna fick kaliumlösning på livmoderhalstappen istället för ättikssyra – ett år senare har hon fortfarande ont.

klar

Artikellänk är kopierad

I våras kunde Metro berätta om den då 48-åriga Anna som under ett vävnadsprov fick lut på livmoderhalstappen i stället för ättiksyra vid en cellprovskontroll. Anna fick frätskador och stora sår i sitt underliv och anmälde händelsen till Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

Nu har IVO avslutat ärendet med kritik och den berörda gynekologmottagningen ska kontrollera verksamheten och säkerställa kvaliteten på den behandling som ges.

►LÄS MER: Anna, 48, behandlades med frätande vätska hos gynekologen

Anna har fortfarande ont efter felbehandlingen, nästan ett år senare. Frätskadorna är borta, men i stället har det bildats ärrvävnad som gör att hon inte kan ha sex utan att få ont.

– Ärrvävnaden spricker när jag har sex, det är som att vara oskuld igen. Självklart gör det ont. Jag har fortfarande men, berättar hon.

När IVO kontaktade Anna i december för att ge sina synpunkter på beslutet mådde hon så dåligt av att påminnas om händelsen att hon inte klarade av att svara dem.

– Jag har fått ett sexuellt handikapp som gör att jag mår dåligt. Det påverkar ju hela mitt liv, ska jag behöva leva ensam på grund av det här?, säger hon.

Hon är besviken på beslutet eftersom hennes nya gynekolog inte kontaktats i IVOs utredning, men stryker under att det viktiga är att det inte får hända igen.

– Helst vill jag bara att fallet ska uppmärksammas ordentligt. Det som hänt mig går inte att göra ogjort, så det viktigaste nu är att det inte händer igen, säger Anna.

►LÄS MER: Skräckkliniken förstörde Emelies kropp: ”Kände hur de skar"

Metro har varit i kontakt med verksamhetschefen på den aktuella mottagningen som inte vill kommentera enskilda händelser. Samma gällde förra gången Metro uppmärksammade fallet då verksamhetschefen svarade via mejl:

"Mottagningen har rutiner vid avvikelse gällande patientsäkerhet som vi följer. De syftar till att utreda och förstå vad som skett och lära av misstag för att undvika att de sker igen."

Anna heter egentligen något annat.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro