ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gynning polisanmäls av uthängd kvinna

Emma Petersson · 10 Jul 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

I Metro har du tidigare kunnat läsa att Carolina Gynning hängde ut elaka kommentatorer på sin blogg med ip-nummer och mejladresser.  Nu polisanmäler en av de utpekade Carolina Gynning.Nyligen berättade Gynning att hon hade bestämt att stänga ner sin blogg på Stureplan.se på grund av att hon fått nog av elaka kommentarer och påhopp.På bloggen publicerade Gynning mejladresser och ip-adresser till personer som enligt Gynning ska ha trakasserat henne. Hon utlovade hittelön till dem som kunde identifiera personerna.En av dem som blev uthängd på Gynnings blogg fick sitt personnummer, telefonnummer och sin adress utlagt på bloggen. Hon har nu polisanmält Carolina Gynning och kritiserar Stureplan.se:s hantering av ärendet.

– Det är givetvis väldigt obehagligt att bli uthängd så där på nätet och få sina privata personuppgifter upplagda. Det hotar ens säkerhet. När jag kontaktade Stureplan.se blev jag väldigt otrevligt bemött och det dröjde innan de tog bort inläggen, säger kvinnan som vill vara anonym.

Kvinnan är mycket kritisk till att kommentarerna inte granskas innan de läggs ut och nu kan jurister från Radio- och tv-verket, som utfärdar utgivarbevisen för webbplatser och tidningar, komma att titta på fallet.  Kvinnan säger att hon också ska polisanmäla Carl M Sundevall som är ansvarig utgivare för Stureplan.se. Carl M Sundevall anser där emot inte att de har gjort sig skyldiga till något brott.

– Bara för att det har gjorts en polisanmälan så betyder inte det att vi har gjort något brottsligt. Polisen vet inte ens vad de ska rubricera anmälan som. Naturligtvis är vi ansvariga för det vi publicerar på sidan men vi har ett öppet kommentarsfält och är inte skyldiga att granska kommentarerna innan de publiceras. Däremot så gör vi vårt yttersta för att ta bort inlägg som inte är etiska och det var också därför jag valde att ta bort kvinnans uppgifter, säger Carl M Sundevall.

Kvinnan säger att hon är förvånad över att fler inte har reagerat på budskapet som hon anser Carolina Gynning förmedlar på sin blogg.– Jag värjer mig mot att allt är så ytligt på hennes blogg. Man måste vara smal, rik och framgångsrik. Det är många unga tjejer som läser och jag tycker inte det är lämpligt att en så stor profil förmedlar ett sånt budskap. Jag vill också påpeka att vi är kanske två procent kritiker och resten hyllar henne och från min sida har det inte handlat om några trakasserier av hennes familj utan jag har kritiserat hennes budskap. Man kan inte bara få beröm hela tiden utan måste tåla kritik också.

Kvinnan tycker att Carolina Gynning kunde hanterat det hela annorlunda.– Jag tycker inte att hon borde ha hängt ut någon på bloggen utan skött det hela snyggt och kontaktat oss via sin advokat.Carolina Gynnings blogg kommer att läggas ner i slutet på juli. Metro har försökt nå Carolina Gynning utan att lyckas.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Petersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro