ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

H & M inför bonus för alla anställda

Tomas Lundin · 7 Sep 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Snart kan alla anställda inom H & M bli aktieägare. Klädjätten lägger en miljard på ett bonussystem för alla anställda.Aktiebonusar brukar förknippas med bolagstoppar snarare än kassabiträden, men nu ska lojala H & M-medarbetare belönas med aktier grundat på anställningstid, oavsett lönenivå eller befattning.

– Det är ett tecken på uppskattning och ett sätt att förstärka företaget ytterligare som attraktiv arbetsgivare även i framtiden. Som vi förstår är det världsunikt, säger Nils Vinge, chef för  investerarrelationer på H & M.

Över 4 miljoner aktier går in i en stiftelse som ska dela ut andelarna över tid. Tanken är att belöna lojalitet och att anställda stannar kvar och utvecklas i företaget.

H & M äger inga fabriker, men har anställda i flera fattiga länder som Bangladesh. De kommer att få samma bonus som en anställd i Sverige, USA eller Storbritannien, lovar Nils Vinge.

– De som varit anställda fem år eller mer  tilldelas andelar i belöningsprogrammet redan nästa år.

Men oavsett hur bra det går för bolaget dröjer det innan de unga medarbetarna kan få sin belöning. Tidigast 2021 kan de första utbetalningarna starta.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro