ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hackare anföll epileptiker

Metroteknik.se · 31 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Fyrkanterna blinkade hastigt i olika färger, något som gjorde att flera forumsbesökare fick epileptiska besvär. 

Fyrkanterna blinkade hastigt i olika färger, något som gjorde att flera forumsbesökare fick epileptiska besvär.  Foto: Metro Teknik


klar

Artikellänk är kopierad

Ett internetforum för epileptiker tvingades att stängas ner i söndags efter att hackare angripit sajten. Med hjälp av skadlig kod fick de webbsidan att blinka i olika färger, något som orsakade epeleptiska anfall hos flera personer. Hackarangreppen mot välgörenhetsorganisationen The Epilepsy Foundation är förmodligen de första i världen där någon faktiskt tagit fysisk skada. – Som tur är har bara en handfull människor kommit till skada, men det är möjligt att det finns de som inte hört av sig ännu. De som drabbats kommer kanske inte tillbaka till forumet så fort, säger Ken Lowenberg som driver epilepsyfoundation.org till Wired.Tidningen har pratat med 33-åriga RyAnne Fultz som drabbades av attacken. När hon klickade på en rubrik på forumet ändrade hennes webbläsarfönster storlek och fylldes av ett mönster bildat av hastigt blinkande fyrkanter i varierande färger. Genast gjorde hennes epilepsi sig påmind. – Jag ramlade inte omkull och fick inga kramper, men det gjorde ont, säger Fultz till Wired. Efter cirka tio sekunder slet RyAnne Fultzs 10-åriga son bort henne från datorn och stängde ner webbläsaren.En hackargrupp kallad Anonymous misstänks ligga bakom attacken. Gruppen har tidigare utfört attacker mot Scientologkyrkans webbplatser.

klar

Artikellänk är kopierad

Metroteknik.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro