ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hackare hänger ut nätpedofiler

Tomas Lundin · 24 Okt 2011
Uppdaterad 24 Okt 2011
Hackergruppen Anonymous har slagit till mot nätpedofiler som gömmer sig i hemliga nätverk. 

Hackergruppen Anonymous har slagit till mot nätpedofiler som gömmer sig i hemliga nätverk.  Foto: Getty/ Montage


Hackares hemliga nätverk utnyttjas av pedfofiler. Nu slår nätverket Anonymous tillbaka.

klar

Artikellänk är kopierad

I en attack mot nätpedofiler som gömmer sig bakom hemliga nätverk har hackergruppen Anonymous hängt ut 1 500 pedofiler, skriver BBC.

Gruppen har under den arabiska våren hjälpt aktivister i bland annat Tunisien och Egypten att forcera den digitala mur som förhindrar spridning av information.

Men det så kallade darknet som använts för att skydda aktivister har också utnyttjats av pedofiler som vill gömma barnporr. 

När Anonymous upptäckte detta krävde man först att det bolag som lagrade det olagliga materialet skulle ta bort det. När hostingleverantören vägrade ska man i stället ha hackat sig in i deras servrar och tog bort materialet själv.

Som en del i aktionen har man också publicerat namnen på 1 500 personer som ska ha använt sig av barnporrsajten "Lolita City".

Men även om attacken kan ha haft ett gott syfte kan den tvärtom ha förstört bevis som kunnat användas för att ställa nätpedofiler inför rätta, säger säkerhetsexperten Graham Cluley till BBC.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro