ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hackare hotade publicera journaler från abortklinik

Metro · 11 Mar 2012
Uppdaterad 11 Mar 2012
Hackeraktivisterna i gruppen Anonymous visar inte sina ansikten. 

Hackeraktivisterna i gruppen Anonymous visar inte sina ansikten.  Foto: Scanpix


Känsliga uppgifter från kvinnor som gjort abort kan ha spridits på nätet. Aktivist i gruppen Anonymous har erkänt intrånget.

klar

Artikellänk är kopierad

En brittisk medlem i hackergruppen Anonymous har erkänt att han hackat journalsystemet hos en av Storbritanniens största abortkliniker. På så vis har han kommit över 10 000-tals dokument om kvinnor som sökt hjälp på kliniken. Ett av hackarens mål har varit en mottagning för kvinnor som utsätts för misshandel och som söker råd om hur de ska hantera oönskade graviditeter , vilket gör att uppgifterna är extra känsliga. 

Gärningsmannen, 27-åriga James Jeffery, förklarar intrången med att han varit upprörd över att hans syster och en nära vän gjort en abort, skriver the Telegraph. 

Som bevis på att han kommit över informationen, publicerade han klinikens egna inloggningsuppgifter till registret. Med dem fick han fullständig tillgång till all information i registret. 

Kliniken tog kontakt med polisen sedan Jeffery lämnat gruppens logga på deras hemsida, tillsammans med ett budskap, som "gjorde helt klart" vad Jeffery ansåg om kliniken, sa klinikens administratör. 

När poliserna anlände till Jefferys hem genomgick hans dator ett reningsprogram. 

Polisen utreder nu fler misstänkta intrång på bland annat hemsidor som tillhör FBIU, CIA, den lokala polisen, Parlamentshuset och den amerikanska flottan.

Hackaren hålls nu frihetsberövad i väntan på dom.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro