ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Häckens nya arena kan bli försenad

Olle Warnhammar · 18 Nov 2013
Uppdaterad 19 Nov 2013

Ingen vill betala för bygget av den nya Rambergsvallen på Hisingen – och nu flaggar Anna Johansson (S) för att arenan inte kommer att stå klar till den allsvenska premiären 2015.

klar

Artikellänk är kopierad

Under Häckens sista allsvenska match för säsongen firades fyrverkerier av till Rambergsvallens ära. Arenan, som invigdes 1935, ska nu rivas och ge plats åt en ny arena. Men frågan är när den nya arenan kommer att stå klar.
Under Häckens sista allsvenska match för säsongen firades fyrverkerier av till Rambergsvallens ära. Arenan, som invigdes 1935, ska nu rivas och ge plats åt en ny arena. Men frågan är när den nya arenan kommer att stå klar.Foto: Adam Ihse / TT

Kommunen har avsatt 130 miljoner och givit i uppdrag till fastighetsbolaget Higab att ta fram anbud för byggandet av nya Rambergsvallen. Men som Metro skrivit tidigare kommer arenan kosta minst 175 miljoner, och sannolikt betydligt mer, enligt Higab. Anna Johansson (S), kommunalråd, ser dock i nuläget inte att kommunen skulle kunna bidra med mer pengar. 

– Den nya arenan kan nog bli hur dyr som helst men vi har bara avsatt 130 miljoner, och det är de pengar som finns just nu, säger Anna Johansson (S), ordförande i idrotts- och föreningsnämnden.

Inte heller Häcken är intresserat av att bidra till bygget, med motiveringen att det inte gjordes när kommunägda "Gamla Ullevi" byggdes.

– Bygget av nya Gamla Ullevi skulle kosta 180 miljoner och slutade kring 400 miljoner, men då restes ingen fråga om att Blåvitt eller Gais skulle bekosta den extrakostnaden, säger Dennis Andersson, klubbdirektör i Häcken.

– Så varför skulle vi göra det? Någon rättvisa får det finnas i den här stan.

Läs mer: ”Rambergsvallen kan bli 70 miljoner dyrare än beräknat Dennis Andersson tycker också att det är dags att kommunen tar ett beslut i frågan, som börjar dra ut på tiden.

– Den nya arenan har diskuterats i sex, sju års tid. Någon gång måste man sätta ner foten och säga hur man vill ha det.

Men häckens önskan om att arenan ska stå klar till den allsvenska premiären 2015 verkar inte realistisk, om man får tro Anna Johansson (S).

– Det är osannolikt att vi hinner klart till 2015, för då skulle byggstart behöva ske nu i december, och eftersom allt inte är klart ännu så är det inte sannolikt, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Olle Warnhammar
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro