ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hackers hotar mexikansk drogkartell

Victoria Gillberg · 31 Okt 2011
Uppdaterad 31 Okt 2011
Anonymous är ett nätverk som förespråkar yttrandefrihet i världen och på internet. Gruppen stödjer Occupy Wallstreet-rörelsen och hotar med att ta ner Facebook.

Anonymous är ett nätverk som förespråkar yttrandefrihet i världen och på internet. Gruppen stödjer Occupy Wallstreet-rörelsen och hotar med att ta ner Facebook.


De mexikanske drogkartellerna är inte några man bråkar med i första taget. Men nu har hackerkollektivet Anonymous öppet gått ut och hotat en av de största drogkartellerna Zetas i en video på Youtube.

klar

Artikellänk är kopierad

I videon begär Anonymous att Zetas släpper en av deras medlemmar som ska ha kidnappats under en demonstration i Veracruz, Mexiko. – Ni gjorde ett stort misstag när ni tog en av oss. Släpp honom. Om något händer honom, kommer ni alltid att komma ihåg den 5:e november. Om Zetas inte släpper medlemmen hotar hackerkollektivet att den femte november publicera namn, foton och adresser till korrupta poliser, journalister, taxichaufförer och tjänstemän som samarbetar med drogkartellen. I videon säger de också att de är trötta på de kriminella kartellerna som styr i Mexiko. Experter menar att aktionen kan leda till att både medlemmar i Anonymous och de som de tänker hänga ut kan komma att mördas av drogkartellerna för att skydda "viktigare" medlemmar. Att gruppen går ut och hotar Zetas öppet är mer än våghalsigt. Under de senaste månaderna har kartellernas krig inte bara offrat kriminella. I september mördades brutalt två personer som twittrat och bloggat om situationen i Mexiko. Vid kropparna fanns ett meddelande: "Det här kommer att hända alla internettjallare. Ni är varnade. Vi håller ett öga på er. / Z" Polis i flera länder letar efter medlemmar av Anonymous. Enligt källor tros några ledande medlemmar befinna sig i England.

Metro har tidigare rapporterat om Anonymous publicering av nätpedofilers identiteter. Meddelandet i videon avslutas med "Knowledge is free. We are Anonymous. We are a legion. We don't forgive. We don't forget. You wait and see". (Kunskapen är fri. Vi är anonym. Vi är en legion. Vi förlåter inte. Vi glömmer inte. Vänta och se.)

klar

Artikellänk är kopierad

Victoria Gillberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro