ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Haddile får stanna i Sverige

Conny Emmelin · 27 Maj 2013
Uppdaterad 29 Jul 2013

Den tvååriga flickan Haddile får stanna i Sverige.

klar

Artikellänk är kopierad

Haddile med sin fostermamma Malén Liewehr.
Haddile med sin fostermamma Malén Liewehr.Foto: Scanpix

Hon får nu ett tvåårigt uppehållstillstånd för att tryggt kunna återförenas med sina biologiska föräldrar, skriver Migrationsverket i ett pressmeddelande.

– Syftet och målet är att få till stånd en återförening mellan Haddile och hennes biologiska föräldrar. Dessutom säkerställer vi att Haddiles familjehem kan stötta Haddile under den här processen, säger Fredrik Beijer, rättschef på Migrationsverket i ett pressmeddelande.

Det var i juni förra året som Migrationsverket avslog ansökan om upphållstillstånd för tvååriga Haddile, som är född i Sverige.

Därmed hotades hon av utvisning till Frankrike trots att Migrationsverket inte visste vilka hennes biologiska föräldrar var.

Fallet fick stor uppmärksamhet och beslutet upphävdes senare av Migrationsdomstolen i oktober som skickade tillbaka ärendet till Migrationsverket för ny prövning.

Nu har Migrationsverket kommit fram till att det finns synnerligen ömmande omständigheter som gör att Haddile får ett tvåårigt uppehållstillstånd. Haddile bor i ett familjehem i Broby i Skåne.

klar

Artikellänk är kopierad

Conny Emmelin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro