ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hade 69 000 barnporrbilder – döms till skyddstillsyn

Emmelie Wallroth · 4 Jul 2014
Uppdaterad 4 Jul 2014

Foto: TT


En 63-årig man i Stockholm hade 69 000 barnporrbilder hemma. Han ska även ha tvålat in ett barn i duschen och fått barnet att posera framför kameran. Men trots det slipper mannen fängelse, rapporterar Mitt i.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 63-årige mannen från en förort strax utanför Stockholm åtalades i våras för att ha haft 69 000 barnpornografibilder i sitt hem, skriver Mitt i.

Mannen hade själv tagit en del av bilderna och barnet hade fått leksaker för att ställa upp framför kameran. Mannen ska även ha ofredat barnet genom att tvåla in barnet i duschen.

Och nu har mannen dömts av tingsrätten – till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan för grovt barnporrbrott, sexuellt ofredande och grovt utnyttjande av barn för sexuell posering.

Enligt tidningen står det i domen att beslutet om att mannen ska dömas till skyddstillsyn togs ”efter viss tvekan” och att det som ska ha avgjort beslutet var ”den långa behandlingstiden” på ett år och sex månader.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro