ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hade inte busspengar – började rånarkarriär

Ann Hagman · 4 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En 15-åring och en 14-åring härjade med ett pojkgäng i Danderyd och Täby. På två dagar knivrånades fyra personer och en kvinna utsattes för rånförsök.Nu har 15-åringen dömts till ungdomsvård av Attunda tingsrätt.  Det började en eftermiddag när pojkarna hade ont om pengar och deras skolbusskort hade gått ut.

De bestämde sig för att skaffa det de behövde genom rån. Först rånade 14-åringen och 15-åringen en pojke ombord på en tunnelbanevagn. Han hade bara en mobiltelefon att lämna ifrån sig, och den fick en annan 15-åring i gänget, vars telefon nyss gått sönder.

Men vid andra rånet gick pojkarna bet. 15-åringen gick fram till en 67-årig kvinna. Han visade bladet på sin butterflykniv och krävde att få hennes handväska.– I helvete heller, sa kvinnan, vände sig om och gick.

Men därefter lyckades 15-åringen tvinga till sig ett busskort från en 14-åring och fler värdesaker från två andra män. Domen omfattar även misshandel.

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro