ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hade kloakråttor under lägenheten – i tio år

Gustaf Eriksson · 12 Nov 2012
Uppdaterad 12 Nov 2012

Martin Svensson i Göteborg hörde krafsande och skrapande ljud i tio år. Först när stanken blev outhärdlig bröts golvet upp, och därunder låg två jättelika döda kloakråttor. Hans lägenhet hade blivit ett råtthotell. – Det kändes äckligt, säger han till Hem och hyra.

klar

Artikellänk är kopierad

Det vara bara ibland på somrarna som det blev tyst. Annars var skrapandet och krafsandet konstant i Martin Svenssons lägenhet i Guldheden i Göteborg, rapporterar tidningen Hem och hyra. Det var också den dåliga lukten, som han anmälde till miljöförvaltningen första gången 2002.

Efter att en kompis sagt att det sannolikt var råttor som orsakade ljuden och lukten hörde Martin av sig till sin hyresvärd. Men ingenting hände.

Det gick så långt att Martin drog sig för att bjuda hem folk. Inte ens hans son ville komma på besök, skriver Hem och hyra. 

Men förra vintern blev lukten outhärdlig.  – Det luktade avlopp i hela lägenheten. Jag trodde att det var från badrummet så jag rengjorde det ordentligt, men stanken blev bara värre, säger Martin till Hem och Hyra. 

Efter nya anmälningar och mer tjat bröts Martins hallgolv upp. Därunder hittades två jättelika döda kloakråttor. När alla golv hade brutits upp stod det klart att hela utrymmet under Martins lägenhet förvandlats till ett råtthotell. Under köket och hallen låg drivor av lortar.  – Det var först då jag riktigt förstod att oj, här har de bott i alla år. Det kändes äckligt, men också skönt att få en förklaring, säger han till Hem och hyra. 

Nu har Martins lägenhet totalrenoverats. I videon här ovan kan du höra hans egna inspelningar av det gnagande råttljudet. Hoppas att du slipper höra det hemma hos dig.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro