ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hade sin döda mor i stol på övervåningen

Josefin Svenberg · 10 Feb 2014
Uppdaterad 10 Feb 2014
Här ligger orten  Maël-Carhaix, i nordvästra Frankrike.

Här ligger orten  Maël-Carhaix, i nordvästra Frankrike.


I fredags hittade fransk polis det förruttnade liket av en 93-årig kvinna – sittandes i en stol i dotterns bostad. Den 67-åriga dottern tycks ha bott med sin döda mor i flera år.

klar

Artikellänk är kopierad

Église Saint-Pierre de Maël-Carhaix, kyrkobyggnaden i den lokala orten.
Église Saint-Pierre de Maël-Carhaix, kyrkobyggnaden i den lokala orten.Foto: Wikimedia Commons

Den makabra upptäckten gjordes av polisen i Maël-Carhaix, ett litet samhälle i nordvästra Frankrike, i fredags. Polisen kallades till den 67-åriga kvinnans bostad eftersom grannarna hade klagat på sopor som stått i trädgården ”i åratal” och eftersom hon hade obetalda räkningar.

Inne i bostaden fanns högar med sopor – och i en stol på övervåningen hittades det förruttnade liket av kvinnans mor, som inte hade synts till sedan 2010, skriver The Independent. Modern var född 1921 och skulle alltså ha fyllt 93 i år.

Borgmästaren Michel Henry säger till tidningen Ouest-France att mamman och dottern bott i samhället hela sina liv och att de ansågs vara ”eremiter”.

– Det här är en ofattbar tragedi i vår tid, säger Michel Henry till tidningen.

Den 67-åriga dottern fördes till en psykiatrisk klinik på grund av sitt förvirrade uppträdande, som gjorde att hon inte kunde förhöras.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro