ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Häggberg: Därför är Marcus Berg landslagets bästa anfallare

Filip Häggberg · 20 Nov 2018
Uppdaterad 20 Nov 2018
"Det finns ingen annan tillgänglig anfallare som gör jobbet lika energiskt, frenetiskt och taktiskt skickligt i 90 minuter".

"Det finns ingen annan tillgänglig anfallare som gör jobbet lika energiskt, frenetiskt och taktiskt skickligt i 90 minuter". Foto: Getty Images/Metro


Sverige kan säkra gruppsegern och kritiserade Marcus Berg borde vara ett av de första namnen som Janne Andersson skriver upp i startelvan. Mot Turkiet visade Berg varför han är en av lagets viktigaste spelare, skriver Metros sportredaktör Filip Häggberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Såg ni matchen i lördags? Sverige, laget som blev bland de åtta bästa i världen under VM i somras, besegrade Turkiet på bortaplan i Nations League.

Janne Anderssons landslag gjorde en perfekt insats. Andreas Granqvist, Victor Nilsson Lindelöf och inhoppande Filip Helander gjorde inte ett fel i backlinjen. Martin Olsson och Sebastian Larsson slutade aldrig att springa på ovana positioner. Jakob Johansson spelade som om han absolut inte varit borta stora delar av året.

Och Marcus Berg visade varför han är det här lagets bästa anfallare.

Han har inte haft ett lätt år, 32-åringen. Faktum är att Berg inte hittat nätet på över 400 dagar i den blågula tröjan och kritiken har bokstavligen haglat. Inför Turkiet-matchen läste jag förmodligen 100 anledningar (på sociala medier) till att Berg var slut, skit och inte värdig en plats landslaget.

Både jag och Marcus Berg kan köpa att det ställs frågetecken för en forward som går ett år utan landslagsmål. Berg har varit tydlig med det, men han har varit lika tydlig med att han inte bryr sig. Inte så länge laget vinner och gör resultat.

Så länge Sverige går till kvartsfinal i fotbolls-VM och ger sig själva så bra förutsättningar som möjligt att gå till EM spelar det väl ingen roll vem som gör målen?

quotation startVet ni förresten vad Zlatan Ibrahimovic gjorde mellan oktober 2005 och juni 2008? Inte ett enda landslagsmål.quotation end

Det spelar egentligen ingen roll vem som presterar bäst eller ligger bakom målen heller, men eftersom ni frågar: Det var Marcus Bergs erfarenhet och påpasslighet i straffområdet som gav Sverige straffen som Andreas Granqvist sköt i mål.

Det var också Marcus Berg som pressade Turkiets backlinje så fort Sverige förlorade bollen och stångades i nickduell efter nickduell. Men det är inga nyheter, det gör han varje match.

Det är därför han får förtroendet av Janne Andersson gång efter gång, trots bristen på mål.

Det finns ingen annan tillgänglig anfallare som gör det jobbet lika energiskt, frenetiskt och taktiskt skickligt i 90 minuter.

I kväll ställs Sverige mot Ryssland och kan säkra gruppsegern i Nations League.

När Janne Andersson och Peter Wettergren spikar sin startelva är det inte John Guidettis, Isaac Kiese Thelins eller Robin Quaisons namn de kommer skriva ner bland de allra första.

Det är Marcus Bergs.

Vet ni förresten vad Zlatan Ibrahimovic gjorde mellan oktober 2005 och juni 2008? Inte ett enda landslagsmål.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro