ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Haiden föddes fyra månader för tidigt – på ett kryssningsfartyg

Ida Gustafsson · 26 Sep 2015
Uppdaterad 26 Sep 2015
Haiden vägde bara 816 gram vid födseln

Haiden vägde bara 816 gram vid födseln Foto: AP


Pojken föddes när kryssningsfartyget var mitt ute på havet utan tillgång till neonatal vård. Men han klarade sig. Han är väldigt, väldigt liten”, säger hans mamma Emily Morgan.

klar

Artikellänk är kopierad

Emily och Chase Morgan från Ogden, Utah, skulle fira dotterns treårsdag med en semester. Eftersom graviditeten varit komplikationsfri fick hon läkartillstånd att åka på kryssning i Karibien.

Mitt under resan, den 31 augusti, fick hon förlossningsvärkar, rapporterar KSL-TV Salt Lake City. De kontaktade läkarteamet ombord som berättade att hon inte kunde föda, det var 14 timmars resa till hamnen i Puerto Rico. Men förlossningen var igång. – Jag visste att bebisen var på väg, säger Emily Morgan.

► LÄS MER: Juli föddes i bilen – nu har hennes räddande ängel hittats

Pojken som föddes vägde bara 816 gram. Först sa läkarna att hon fått missfall, men berättade sedan att han klarat sig, men att han hade små chanser att överleva. – Jag krävde att få se honom, död eller levande, säger Emily Morgan.

Läkarna ombord hade fäst en syrgasmask på pojken och han grät svagt– ett tecken på att hans lungor fungerade. För att han skulle klara sig såg Emily till att de svepte in honom i handdukar och la varma saltlösningspåsar runt honom. På hans huvud la de en sanitetsbinda för att hålla värmen.

► LÄS MER: Skolstart för tidigt födda går bra 

När de kom i hamn väntade ambulansflyg som tog dem till ett sjukhus. Ett par dagar senare flyttades familjen över till ett barnsjukhus i Miami. Pojken, som fått namnet Haiden, gör framsteg och matas med bröstmjölk genom en slang.

– Han är bara runt 30 centimeter lång, han är väldigt, väldigt liten, säger mamma Emily Morgan.

Emily och Chase Morgan.
Emily och Chase Morgan.
Ambulansflyget väntade när kryssningsbåten kom till Puerto Rico.
Ambulansflyget väntade när kryssningsbåten kom till Puerto Rico.Foto: AP
klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro