ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Haim: "Utan Sverige vore vi inget band"

Emma Björkman · 30 Sep 2013
Uppdaterad 30 Sep 2013

Albumaktuella Haim är en av årets stora musiksnackisar. Alana Haim hyllar svenska musikkompositören Ludwig Göransson som de jobbat med på debutskivan Days are gone”. – Jag vet inte vad som finns i ert vatten men ni svenskar har popmusik i blodet, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Två av systrarna Haim, Danielle och Este, rockar på scen.
Två av systrarna Haim, Danielle och Este, rockar på scen.Foto: All Over Press

I går släpptes Haims emotsedda debutalbum ”Days are gone”. På det har de bland annat jobbat med den svenska filmmusikkompositören Ludwig Göransson. Alana Haim, 21, yngst i systertrion, tackar honom för Haims existens: – Vi träffade Ludwig och han var den första personen som tog sig tid att lyssna på vad vi ville. Vi gjorde ”Forever”-ep:n med honom och det var där allting startade. Innan dess var det ingen som brydde sig om vilka vi var eller ville boka oss. Men när vi släppte den förra året fick vi plötsligt åka överallt. Utan honom och utan Sverige vore vi inget band, säger hon på telefon från London. De tre Los Angeles-systrarna gör sin indierock rättvisa live där de öser på som att det inte finns någon morgondag.  – Vi är inte så galna annars. Det är inte som att jag går runt i parken och svänger med mitt hår och growlar mot folk men på scen tar vi fram våra djuriska känslor. Det är väldigt befriande att headbanga och att kasta sin gitarr. Om någon tycker att vi rockar lika hårt som snubbar så är det den största komplimangen vi kan få. Vi har alltid velat rocka hårt, säger Alana Haim. Den som vill se exakt hur galna Haim är på scen får vänta några månader. I går stod det klart att de kommer till Berns i Stockholm den 15 februari nästa år.  Alana Haim har långtgående planer för sig och sina systrar. – Jag tror helt ärligt att vi kommer vara mormödrar i gungstolar som spelar ukulele när vi är 80 år gamla. Förhoppningsvis vill folk höra oss spela då, annars kommer vi att spela ändå.     

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro