ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hajar startade Hoppet – för att inspirera sin mamma att hjälpa andra

Peter Löwendahl · 12 Dec 2013
Uppdaterad 19 Dec 2013
Hajar startade Hoppet – för att inspirera sin mamma att hjälpa andra Hajar Alsaidan, 18, och Simran Kaur, 19, slår in julklappar av de saker och kläder de samlat in.

Hajar startade Hoppet – för att inspirera sin mamma att hjälpa andra Hajar Alsaidan, 18, och Simran Kaur, 19, slår in julklappar av de saker och kläder de samlat in. Foto: Lena Garnold


Ge isolerade invandrarkvinnor möjlighet att ta sig ut i samhället samtidigt som de gör en insats för utsatta och sjuka. Det var då 13-åriga Hajars vision. Så hon startade organisationen Hoppet.

klar

Artikellänk är kopierad

I dag är Hajar Alsaidan 18 år och har drivit organisationen i Angered och Hammarkullen i fem år. De nu är tolv tjejer eller kvinnor från 11 till 29 år som är engagerade, och deras mammor.

– Vi flickor som jobbar och går i skolan och är en del i samhället startade den för att få med våra mammor ut i samhället. Det är ungdom som engagerar föräldrar, och föräldrar som gör saker för barn, säger Hajar Alsaidan.

Under åren har organisationen bland annat ordnat utflykter, undervisning i svenska och engelska, syslöjd, matlagning, försäljning. Allt kombinerat med insamling av kläder, pengar eller annat till välgörenhet. Julens projekt är dels en loppis som hölls för två veckor sedan där främst vinterkläder delades ut direkt till de som behöver, och 4 000 kronor som ska gå till flyktingbarn samlades in. Och just nu pågår julklappsinsamlingen, även den till flyktingbarn.

– Vi håller på att slå in julklapparna, och kommer inte dela ut dem förrän den 24:e. Vi får in saker varje dag, säger Hajar Alsaidan, innan hon i nästa andetag efterlyser fler leksaker och kläder.

LÄS MER: Krogpersonal öser pengar över Musikhjälpen i jul

LÄS MER: Cissi Wallin: I år ger jag inga julklappar

LÄS MER: Saris änglar uppfyller utsatta barns julönskningar

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Löwendahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro