ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hajpade Jonathan, 28: Jag väntar på storyxan

Joel Finnström · 8 Feb 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hajpad och lovordad – långt innan skivan ”En hand i himlen” släppts. Jonathan Johansson, 28, tar dock inget för givet. – Jag väntar på storyxan.Tre års arbete tog det innan han var nöjd med  sin andra platta.– 14-åriga tjejer precis som 35-åriga mediamän kan lyssna på den och båda plockar vad de vill från den. Musiken är könlös så att det inte finns några barriärer.

Texterna är inget som krafsats ner i en handvändning.– Jag har slängt oändliga mängder text. Utan att överdriva har jag säket skrivit 15 A4-sidor text per låt. Om inte mer.

Varför är de så viktiga?– Jag hatar dåliga texter. Sedan handlar det om att jag bara behärskar sång, gitarr och text.

Vad handlar låtarna om?– På många plan om min relation, eller mänsklighetens relation, till en högre verklighet. Gud eller vad man nu vill kalla honom, henne. Men det handlar också om väldigt handfasta saker som vardag, ögonblicksbilder.

Den kristna tron är något som redan hamnat i fokus. – Någonstans talar skivan för sig själv. Jag behöver inte snacka mer om det.

Är du trött på det?– Nej, visst kan jag prata om det. Men det har utkristalliserats en bild av mig som någon sorts helig snubbe. Det är jag inte alls – jag är en högst normal Stockholmsidiot som vill vara precis som alla andra.

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Finnström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro