ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hajpade Voxtrot: Det börjar bli lite mycket

Amy Benfer · 8 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Amerikanska Voxtrot kommer till Göteborg och Way Out West. I kväll spelar de på Pusterviksteatern. 

Amerikanska Voxtrot kommer till Göteborg och Way Out West. I kväll spelar de på Pusterviksteatern. 


klar

Artikellänk är kopierad

PRESS. Ett av Texas hetaste band, Voxtrot, gästar Way Out Wests klubbkväll med en spelning på Pusterviksteatern i kväll.  Och det är få frågor man kan ställa till Voxtrot som bandet inte redan svarat på. Vill du veta hur de klarat pressen att matcha framgången med deras två första självbetitlade EP när de gjorde första fulllängdaren för Playlouder/Beggars? Kolla inlägg från förra hösten av den karismatiske sångaren Ramesh Srivastava på hans blogg The Voxtrot Kid. Där kan man även läsa funderingar om ensamhet, att undervisa förskolebarn och en lång text om bandets förhållande till internet med titeln ”Get off the Internet (I’ll meet you in the street”).

På You Tube kan man se ”Reaching for the lasers”, en videodokumentär i åtta delar om arbetet med plattan och intervjuer som täcker Srivastavas texter (”giftermål, familj, död – saker man funderar på i 20-årsåldern”), om att arbeta med en producent utanför bandet för första gången och om Srivastavas fixering vid att få fioler att låta som måsskrik, men inte så pass likt att lyssnarna tror att bandet samplat ljudet.– Det börjar bli lite mycket, säger Srivastava.

Han håller med om att det är lite udda att göra en dokumentär om ett band som i praktiken gör sitt första album.– Det var liksom den här tjejen Elizabeth som hängde med oss och hade en kamera. Jag tror att filmerna fanns före tanken på att göra en dokumentär, säger han.Musikbranschen och konstnärskapet påverkar mycket av Srivastavas texter. I låten ”Steven” frågar han: ”Borde jag byta namn och flytta till landet? Ett liv fullt av barn och djur/vita staket och förmögna människor”.

En retorisk fråga, enligt honom själv.– När du har extremt lite säkerhet i ditt liv tänker du mycket på sådana saker, säger han. Men det kommer inte att hända på många år än.Han är dock avundsjuk på band som fick börja smått.– Tänk på Manchesterscenen på 80-talet. Ingen kände till den utanför en liten grupp människor under flera år. Man kan inte göra så längre. Numera utvecklas allt i det offentliga.– Just nu till exempel är det någon som fäster en mikrofon på min skjorta medan någon annan spelar in vår intervju på video, säger Srivastava.– Det är medier i kvadrat.

klar

Artikellänk är kopierad

Amy Benfer
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro