ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hakkors och skadegörelse inför fotbollsturnering med flyktingar

Sofia Börjesson · 4 Jun 2016
Uppdaterad 5 Jun 2016
Linjerna har skurits upp och någon har ritat ett hakkors vid avsparkspunkten. Upptäckten gjordes under lördagen.

Linjerna har skurits upp och någon har ritat ett hakkors vid avsparkspunkten. Upptäckten gjordes under lördagen. Foto: Christian Nyreröd


Ett stort hakkors ritades på fotbollsplanen och linjerna skars upp – bara dagarna innan en turnering för ensamkommande flyktingar.

klar

Artikellänk är kopierad

​Det var på Enskede idrottsplan i södra Stokholm som skadegörelsen ägde rum, vilket DN först rapporterade om. När Enskede IK:s damlag skulle spela match på lördagen upptäckte de att någon hade ritat ett stort hakkors vid avsparkspunkten och att linjerna hade skurits upp. Planen var inte spelbar och alla matcher som skulle ha spelats i dag ställdes därför in.

LÄS MER
Advokaten klottrade hakkors – mitt under asylutredningen

Detta bara dagarna före Tillsammans Cup – en turnering där ensamkommande flyktingar ska spela fotboll med svenska ungdomar.

– Det känns som att det är ganska tydligt vad det här är kopplat till, säger Christian Nyreröd, som sitter i styrelsen för Enskede IK, till Metro.

LÄS MER
Bartendern Najib, 21, fick kvitton med hakkors: "Känns som ett hot"

Turneringen är planerad till nationaldagen och omkring 300 ungdomar kommer att delta. Konstgräsplanen ska återställas under helgen och Tillsammans Cup kommer att genomföras som planerat.

– Det finns idioter överallt. Det jobbiga nu är att vi måste ordna med bevakning av fotbollsplanerna under helgen så att inte cupen hotas. Det får inte ske något ytterligare – all spelbar yta behövs på måndag, säger Christian Nyreröd.

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Börjesson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro