ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Halal-tv frias

Jenny Sköld · 27 Apr 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Halal-tv som sändes av SVT i höstas stred inte mot kraven på saklighet och opartiskhet. Det skriver Granskningsnämnden, GRN, i ett pressmeddelande.

Inte mindre än 33 anmälningar kom in till Granskningsnämnden, GRN, angående det kontroversiella programmet Halal-tv som sändes i SVT i höstas.  Anmälningarna handlade om att SVT bröt mot kravet på saklighet och opartiskhet genom att låta tre troende muslimer leda programmet. Några av anmälarna ansåg att programmet hade en tydlig vänsterinriktning och i flera fall kritiserades programledarna för osaklighet  i ett inslag där de påstod att "rikare blivit rikare och att de fattiga blivit fattigare". Granskningsnämnden anser inte att kraven om saklighet och opartiskhet gäller fullt ut för SVT, på grund av programidén där de tre kvinnorna fick göra sina egna tolkningar om det svenska samhället. Nämnden menar också att programmets utformning i övrigt eller att de tre programledarna var troende muslimer strider mot kravet på opartiskhet.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro